Karácsonyi ajándék tipp: fotós karkötő

LensBraceletsHa minden áron ki akarod fejezni a külvilág számára, hogy fotós vagy, és ehez a nyakadban lógó fényképezőgép nem elég, akkor ott van neked a szilikon karpánt. Nem utolsó sorban jó ajándék ötlet lehet karácsonyra is a fotózást szerető ismerősöknek.

Tavaly ilyenkor a Spottr is emlegette sok más hasonló aprósággal együtt, némelyikkel én is foglalkoztam már akkor. A szilikon karkötő nálam akkor valahogyan kimaradt, de most írok róla.
Az Adam Elmakias által tervezett, és tőle vagy a PhotoJojotól is beszerezhető karkötő kollekció a fényképezőgépek oldalán található felfestéseket mintázzák, és nem csak külön-külön vásárolhatók meg, hanem jutányosabb vételként akár egyben a teljesn szett is. Természetesen márkától függően Canon és Nikon kivitelben is.

lens-bracelets-0247_600.0000001297539248Placeboból státusz szimbólum
Ha már a PowerBalance karkötőkről kiderült, hogy átverés a varázs hatás, most más formában lehet eladni az embereknek ugyanazt. Most nem a gyógyító hatást, hanem a mintázattal hozzá kapcsolt identitás tudatot adják el. Bár a színes, mintás gumidarabokhoz kapcsolt identitás tudatot árusítani nem új keletű. Láthattuk már 1-2 politikai és egyéb reklám kampányban is megjelenni a hovatartozás kifejezéseként.
Azt furcsálom, hogy a fényképezőgépgyártók nem árulják ezeket és hasonlókat gyárilag is saját mintázatukkal. Hiszen ez majdnem olyan népszerű és hatásos húzás lenne, mint egy márkajelzést magunkra tetoválni. Ráadásul kulcstartótól táskáig annyi féle tartozékot próbálnak ránk sózni a saját márkajelzésükkel (a fényképezőgépekről és objektívekről nem is beszélve), hogy ez már igazán nem is lenne nagy dolog. Természetesen léteznek a Canon, Nikon és egyéb szilikonkarkötők is gyári kivitelben, akárcsak a nyakbaakasztós kulcstartók, vagy éppen a céges tollak. De ezekkel eddig még csak a márkák által támogatott kiemelt rendezvényeken találkoztam, hétköznapi kereskedelmi forgalomban valahogy nem.

Nézd meg, hogy kinek adod!
Nyilván sok fotós számára ez tökéletes karácsonyi ajándék lehet, akárcsak a fotós bögre, egy fotókönyv, vagy bármi más fotós mütyűr. De azért érdemes elgondolkodni rajta, hogy vajon az illetőnek szüksége van-e rá, és tényleg örülne-e annak. Szerintem határozottan nem jó ötlet fotós holmit adni ajándékba. Persze lehet, hogy csak én vagyok finnyás az ajándékokkal kapcsolatban.

Te örülnél ilyen ajándéknak karácsonyra?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!