Steve Jobs emlékbélyeg a Magyar Postától

SteveJobs-emlekbelyeg-MagyarPosta

Baticz Barnabás Steve Jobs emlékív terve

Nem mintha egy újabb bélyeg valami nagy horderejű hír lenne, vagy Steve Jobs miatt sokkal fontosabbá válna, de azért furcsa, hogy se az MTI-n (nem csak az ingyeneset ellenőriztem), se a Magyar Postától érkező hírek között nem találom nyomát. Sőt nem találom nyomát a megjelenésről szóló (egyébként minden alkalommal megjelenő) közleménynek sem a Posta közlemény archívumában. Szerencsére egy pár oldal azért közölte a hírt. Viszont így még viccesebbé válik, hogy a Posta honlapján kevesebb info van a bélyegről, mint itt a blogon, vagy más oldalakon.
Egyébként így karácsony előtt ez sem rossz ajándék ötlet az ismerősöknek, különösen, ha nem csak az Apple termékeket szereti, hanem a bélyegeket is.

A Magyar Posta filatéliai különlegességet bocsát ki Steve Jobs, az Apple elnöke, volt vezérigazgatója, az informatikai és a szórakoztatóipar ismert alakja, a számítástechnika egyik úttörőjének az emlékére. A perforált képet is magába foglaló sorszámozott emlékívek korlátozott példányszámban készülnek. A kiadvány egyedi tartóban lesz elérhető a filatéliai ritkaságok gyűjtői és a vizionárius zseni emlékét megőrizni vágyók számára.

Az emlékív perforált képén Steve Jobs portréja látható. A keretrajz jobb oldalán „In memoriam Steve Jobs (1955–2011)”, bal alsó részén az „EMLÉKÍV”, „Commemorativ Sheet” feliratok olvashatók. A sorszámozás függőlegesen, a jobb felső, a postalogo a jobb alsó részen található. Az emlékív kizárólag – filacsíkban elhelyezve – az emléklap részeként vásárolható meg. Az emléklap külső és belső oldalait Steve Jobs néhány jellegzetes mozdulatának sziluettje díszíti, emellett a belső oldalon Rubik Ernő írásának részlete szerepel magyarul és angolul.

A tegnap megjelent emlékív és a hozzá tartozó emléklap Baticz Barnabás tervei szerint az Állami Nyomdában, illetve a Con-X Nyomdában készült 5000 példányban. Az emlékíven belüli kép perforálási mérete: 40×31,5 mm, külső vágási mérete: 90×70 mm. Az 1000 forintos emlékív levélpostai küldemények bérmentesítésére nem használható.”

Forrás: InfoVilág

Kiegészítés: Mint egy kedves olvasóm jelezte, sajnos a bélyeg nem kapható minden postán (a nagyobbakon sem feltétlenül), így érdemes a postaboltban megrendelni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!