Lubickoló Gézengúzok a vízalatt

Fotó: Rédei Ferenc/Népszabadság

A Népszabadság volt fotórovat-vezetője, Rédei Ferenc az úszó bébik világába kínál ritka bepillantási lehetőséget. A Gézengúz Alapítvány munkáját dokumentáló fotói nemrég az egész világot bejárták.

Mikor megláttam a képeket, rögtön tudtam, hogy ezzel a témával foglalkoznom kell. Nem csak nagyon érdekes, és remek képek, hanem egy fontos, érdekes, értékes és nagyon jó téma, amit nem árt minél több embernek megismerni.

Azóta a képek nem csak megjelentek a Reuters hírügynökségi rendszerében, de világszerte számos lap, és weboldal is lehozta. A Gézengúz Alapítvány múlt héten az A38-on tartott egy kerekasztal beszélgetést a csecsemőúszás fontosságáról, és szakmai kérdéseiről, ahol a fotók a falon is debütáltak.
A Népszabadság pedig hétvégi számában közölt párat a képekből, Szőcs László az alapítvány munkájáról szóló írásával, illetve weboldalán egy tíz képes galériát tett közzé.

Fotó: Rédei Ferenc/Népszabadság

Rédei Ferenc Húsz évig volt a Népszabadság fotórovatának vezetője. Fotós munkásságáért Sajtófotó -, Ezüst Gerely, Balogh Rudolf, és Táncsics Mihály díjban részesült, a MÚOSZ Aranytoll Díját és Pulitzer Életműdíjat kapott. Mielőtt nyugdíjba ment, szinte valamennyi ma itthon és világszerte is ismert és elismert fotós dolgozott a keze alatt. Balogh LászlóGárdi Balázs, Dezső Tamás, Kurucz ÁrpádSopronyi Gyula, Szabó Bernadett, Szandelszky Béla és sokan mások is rendre pályájuk fontos momentumaként említik, mikor a Rédei vezette rovatába jelentkeztek.

A korábban válogatott úszót szoros kötelék fűzi a vízhez, ahogy a Gézengúz Alapítványhoz is. A csecsemőúszókat 2004-ben ismerte meg, és azóta fotózza őket, hogy ezzel segítse az alapítvány fontos és eredményes munkáját.

Megjelenések a teljesség igénye nélkül:

Te láttál már úszó csecsemőt?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!