Magyar fotós képe a Herald Tribune címlapján

IHTfrontPage-Asia-121204-photoLaszloBaloghReuters

Nagy méretért katt a képre!
Fotó: Balogh László/Reuters

Kedves barátom, Balogh László ezekben a percekben is a szíriai-török határon fotózza a menekülteket. Képei közben bejárják a világsajtót.

A Reuters budapesti fotósa, akivel nemrég olimpiai munkájáról beszélgettem, most épp a szíriai menekülteket fotózza. Ugyan tegnap pont egy Szíiában fotózó spanyol nővel készült interjú jelent meg a Népszava oldalán, a magyar sajtóban nem reprezentálják túl ezt a témát.
A napokban beszélgettem erről egy képszerkesztővel. A véleménye érthető volt: az olvasók nem nézik az ilyen anyagokat, ha közölnénk se nézné senki, nemhogy annyian, mint a celebek magánéletéről, vagy tömegszerencsétlenségekről szóló híreket és képgalériákat. Ez nem csak a bulvár lapokban tendencia, elég általános a magyar sajtóban – és nem elsősorban a sajtónkat jellemzi, hanem az olvasói érdeklődést.

Szerencsére a nemzetközi sajtóban más hangsúlyt kap a külpolitika, így kerülhetnek a szíriai menekültek az International Herald Tribune címlapjára, jelenhetnek meg a Reuters tematikus galériájában, az NBCnews fotóblogján, a Yahoo News galériájában és még egy sor másik válogatásban.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!