Szolgálati közlemény: új kommentelési rendszer

A tegnapi közvélemény kutatás egyik tanulsága volt, hogy igény van a kommentelési rendszer megújítására. Nos ez már meg is történt! Te mit szólsz hozzá?

A blog kommentjeit mostantól a sokfelé népszerű, már szinte általánossá vált Disqus rendszer szolgálja ki, ezzel együtt ha minden igaz, akkor végre működni fog rendesen az értesítési rendszer is, hogyha valaki kommentet hagy, és kíváncsi rá, hogy mások mit válaszolnak.

Közösség integráció
A Disqus rendszer egyben azt is biztosítja, hogy akinek van Facebook, Twitter, Google, Yahoo, OpenID vagy Disqus azonosítója, az tud azzal kommentelni, mint sok más rendszerben is. Ha valamelyik rendszerben már be vagy lépve – mondjuk mert egész nap Facebookozol, vagy mert mondjuk Gmailt használsz levelezéshez, akkor nem kell többé külön megadnod az adataid a kommenteléshez.

Nyitott kommentelés
Sok más bloggal ellentétben viszont megmarad az anoním kommentelés lehetősége. Ha nem rendelkezel egyik rendszerhez sem hozzáféréssel, vagy csak egyszerűen nem szeretnéd a kommenthez a neved, arcod, személyes adataid adni, és teljes ismerős hálózatod felfedni, akkor is kommentelhetsz. Továbbra sincs semmilyen regisztrációs kényszer.
Szerintem különben sem az számít, hogy ki és milyen néven nyilvánít véleményt, hanem hogy értelmes dolgot mondjon. Ha pedig nem megfelelő a hozzászólás stílusa, akkor ugyanúgy moderálni fogom a kommentet, akár névvel, akár név nélkül írta. (Ilyenre egyébként nem nagyon van szükség általában, remélem, hogy ez így is marad.)

Nyelvi hiányosság
Sajnos a Disqus integráció miatt a blog egyes kommentekkel kapcsolatos üzenetei csak angolul jelennek meg ezentúl. Remélem, hogy hamarosan lesz magyarítása – vagy hogy megtalálom, hogy lehet ezt átállítani, mert a helyesírási hibák ellenére is törekszem a magyar nyelv használatára a blogon.

Jó kommentelést, és ha még nem véleményezted a blogot, akkor ki ne hagyd a közvélemény kutatásom, és persze már az új rendszerben kommentelheted az erről szóló tegnapi írást is!

Kiegészítés: egy darabig igyekszem most nem a blogról írkálni, abból már elég volt az elmúlt pár napban.

Readers Comments (34)

 1. akkor ki is próbálom 🙂

 2. Kicsit csiszolgass még ezen a részen, eléggé zavaros a működése. Hol magyar hol angol a felirat. Egyszer mutassa a hozzászólást (mikor betölt az oldal és a forráskódban benne is van) mikor befejezi a betöltést eltűnik. ~20perc, hogy bekerüljön a rendszerbe a hsz.

  • Köszi az észrevételt, azt hiszem, megtaláltam a Disqus nyelvi beállításait, így most már – elvben – minden magyarul jelenik meg.

 3. A Disqus mellett betehetnétek más rendszereket is.

  • Konkrétan mire gondolsz? Jelenleg tudod használni a Disqus mellett a Google, Yahoo, Facebook, Twitter, OpenId azonosítód, és ha nem lenne elég, van egy Guest opció.
   Szerintem ennél több lehetőséget máshol se nagyon ajánlanak, de ha elárulod mit hiányolsz, szívesen fontolóra veszem, hogy mennyire megvalósítható.

 4. A mai naptól kezdve teszt jelleggel a Disqus kommentelős rendszere veszi át a jelenlegi helyét. Ennek segítségével nem kell regisztrálni a blogra ahhoz, hogy hozzászólhasson a látogató, helyette az alábbi fiókok segítségével bárki hozzáfűzheti véleményét az oldalhoz.

 5. Én most tettem fel a Disqust és nincs benne magyar nyelvi opció. Nálad hol van ez?

 6. Sziasztok, én egy blog.hu-s oldalra tenném fel a Disqust, de ha beillesztem az oldal kódjába ( a fecebookos komment kódja helyett), akkor nem csak a a teljes cikk végén, hanem a főoldalon is megjelenik a kommentrendszer. Hogyan lehetne kiküszöbölni a problémát? A segítséget előre is köszönöm! health.blog.hu

 7. Csak teszt jelleggel vendégként, mert Joomla oldalhoz szeretném kapcsolni.

 8. Köszönöm csak próba 2014.01.31. @ 17:46

  Köszönöm csak próba, a Disqus miatt. Bocsánat!

 9. Krisztián Nagy 2014.03.02. @ 15:04

  Kedves Attila!
  Ha időd engedi, leírhatnád részletesen, hogyan lesz magyar nyelvű a Disquse. Ma telepítettem az oldalamra, magyar nyelvet állítottam be ennek ellenére nem magyar. Mi lehet a gond? Segítségedet előre is köszönöm

 10. helló! Lehet rendben van a komment rendszer, mert lehet követni, de ezzel az oldalak elvesztik a regisztrált tagokat. Viszont reg szempontból egyszerűbb ha social loginnal regisztrálnak és nem név nélkül szólnak hozzá (így még regisztrált felhasználója is lesz az oldalnak, mert soknál ebből nyerik). Vagy ezt hogy lehet itt kiküszöbölni és ha már egy oldalon “sok” hozzászólás van és áttérne erre, akkor az elvész?

  Amúgy ezt a Disqus-t nézve, magyar felhasználók még alig vannak, akik pedig fent vannak, max 1 hozzászólás erejéig regisztráltak és egyetlen. Magyarországon még mindig a “facebook” vagy a social login a biztosabb.
  ui.: facebook és egyéb diqus megoldásánál pl alkalmazásunk(vagy oldalunk) is embereket veszít, vagy feliratkozókat, mert D. alkalmazásához csatlakozik az illető

  • megközelítés kérdése. a felvetésed jogos, de aki nem akar saját névvel, FB profillal, vagy bármilyen más formában regisztrálni, meg ismeretlen oldalak FB alkalmazásait engedélyezni, azt a te módszereddel veszíted el

 11. István István 2015.01.15. @ 11:45

  Ez egy nagyon jó rendszer

 12. Szabo Levente 2015.03.06. @ 12:07

  Kik üzemeltetik ezt a valamit?

Comments are closed.