Szolgálati közlemény: új kommentelési rendszer

A tegnapi közvélemény kutatás egyik tanulsága volt, hogy igény van a kommentelési rendszer megújítására. Nos ez már meg is történt! Te mit szólsz hozzá?

A blog kommentjeit mostantól a sokfelé népszerű, már szinte általánossá vált Disqus rendszer szolgálja ki, ezzel együtt ha minden igaz, akkor végre működni fog rendesen az értesítési rendszer is, hogyha valaki kommentet hagy, és kíváncsi rá, hogy mások mit válaszolnak.

Közösség integráció
A Disqus rendszer egyben azt is biztosítja, hogy akinek van Facebook, Twitter, Google, Yahoo, OpenID vagy Disqus azonosítója, az tud azzal kommentelni, mint sok más rendszerben is. Ha valamelyik rendszerben már be vagy lépve – mondjuk mert egész nap Facebookozol, vagy mert mondjuk Gmailt használsz levelezéshez, akkor nem kell többé külön megadnod az adataid a kommenteléshez.

Nyitott kommentelés
Sok más bloggal ellentétben viszont megmarad az anoním kommentelés lehetősége. Ha nem rendelkezel egyik rendszerhez sem hozzáféréssel, vagy csak egyszerűen nem szeretnéd a kommenthez a neved, arcod, személyes adataid adni, és teljes ismerős hálózatod felfedni, akkor is kommentelhetsz. Továbbra sincs semmilyen regisztrációs kényszer.
Szerintem különben sem az számít, hogy ki és milyen néven nyilvánít véleményt, hanem hogy értelmes dolgot mondjon. Ha pedig nem megfelelő a hozzászólás stílusa, akkor ugyanúgy moderálni fogom a kommentet, akár névvel, akár név nélkül írta. (Ilyenre egyébként nem nagyon van szükség általában, remélem, hogy ez így is marad.)

Nyelvi hiányosság
Sajnos a Disqus integráció miatt a blog egyes kommentekkel kapcsolatos üzenetei csak angolul jelennek meg ezentúl. Remélem, hogy hamarosan lesz magyarítása – vagy hogy megtalálom, hogy lehet ezt átállítani, mert a helyesírási hibák ellenére is törekszem a magyar nyelv használatára a blogon.

Jó kommentelést, és ha még nem véleményezted a blogot, akkor ki ne hagyd a közvélemény kutatásom, és persze már az új rendszerben kommentelheted az erről szóló tegnapi írást is!

Kiegészítés: egy darabig igyekszem most nem a blogról írkálni, abból már elég volt az elmúlt pár napban.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!