Összeverekedtek a fotósok Szingapúrban

Hétvégén érdekes jelenetnek lehettünk szemtanúi, két fotós összeverekedett a szingapúri Forma1 verseny boxutcájában.

Singapore-photographer-fight-YouTube

Fotósok heves vitája – YouTube

A sajtófotóban nem idegen fogalom a lökdösődés, képletesen szólva olykor szükségszerű közelharcot folytatni a kollégákkal. Tényleges verekedéssé azonban ritkán fajul a munka.

A hétvégén a Szingapúri Forma 1 Nagydíj boxutcájában örökítették meg a kamerák, amint két összeszólalkozó fotós már-már verekedni kezd egymással. A BBC szakkommentátora Ted Kravitz úgy összegezte a történteket, hogy az unalmas időmérő szabadedzés alatt a két összeverekedő fotós szolgált egyedül némi szórakozással. Bár külföldön és a magyar szaksajtóban is több lap foglalkozott vele (F1 Csatorna, F1 Világ, GPupdate), a rövid tényleíráson és a videón túl senki nem tudott semmit hozzátenni; még a két fotós nevét sem, pedig egyikük a Forma1 állandó fotósai közé tartozik.
Az esetről, és annak előzményeiről épp úgy nem lehet sokat tudni, mint az utóéletéről. Persze valósznínű, hogy már mindkét fotós túltette magát az összeszólalkozáson, sőt talán söröztek is egy jót együtt a nap végén.

Rossz nyelvek szerint a két fotóriporter a fotós körökben divatos Canon vs Nikon szembenállás miatt szólalkoztak össze, de természetesen ez csak (rossz) vicc. Egészen biztos, hogy az ügynek nincs ilyen vonatkozása. Bár kétség kívül nem csak az ilyen dolgokat szokás kollégák között higgadtabban megvitatni.

Hasonló összeszólalkozások szinte bárhol megeshetnek munka közben, de akár a hétköznapi életben is. Érdemes például a közúti vezetésre, és az attól egyre inkább elválaszthatatlanná váló káromkodásra, kiabálásra, de minimum dudálásra gondolni.
Többnyire valami apróság robbantja ki, fotósok közt például, hogy egyik meglökte a másikat, vagy csak besétált a képébe, esetleg félreérthető hangnemben szólt oda, vagy netán hogy elfelejtett köszönni, a másik pedig a szükségesnél ingerültebben reagál,  és már kész a vita.
Az adott helyzetben maga a közeg fokozta adrenalin is hozzájárulhatott a vitához, elvégre a boxutcában (Szingapúrban csak) 60-nal száguldoznak a Forma1-es autók a fotósok között, így mindenkinek folyamatosan résen kell lenni.

Kiegészítés: Sajnos idővel törölték az eredetileg beágyazott videót a YouTube-ról, így már nincs nyoma a történteknek. Ha mégis megtalálod valahol, akkor kérlek jelezd!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!