Fotós munka különlegessége

Sokan sokat emlegetik, hogy a fotós munka mennyire más, mint a többi munkakör.

“Válassz olyan hivatást, amit hobbiként is szívesen űzöl, így minden munkával töltött percedben a hobbidnak élhetsz!”

Fotósoknál, fotóriportereknél maga a munka is egy érdekes fogalom. A fotózás nem csak munka, hanem hobbi, kreatív önkifejezés, sőt akár művészet is lehet. Nehéz hát elválasztani, hogy az ember mikor dolgozik, és mikor alkot pusztán kedvtelésből.

A fotóriporter munkaideje végtelennek tűnő absztrakt fogalom. Ha nem vagyunk épp ügyeletben, akkor is gyakran fotózunk. Sőt akkor is gyakran ugrunk, ha olyan eseményről érkezik hír, ami miatt úgy érezzük, hogy ugranunk kell. Sőt ezt el is várják tőlünk, mert különben kirúgnak.

A fotós munkanélkülisége is érdekes fogalom. Ezért szoktam én azt mondani, hogy nincs munkanélküli fotós, csak szabadúszó. Ami sajnos inkább fulldoklást jelent a mai magyar valóságban. Hiszen a fotós akkor is alkot ha nincs munkája. Vagy megszokásból, vagy hogy legyen munkája, vagy csak mert érzi a belső késztetést, hogy fotóznia kell. Legfeljebb nem egy lap, vagy képszerkesztő mondja meg, hogy mit csináljon, hanem saját maga.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!