Formás lányok, és nyálcsorgatás a strandon

Miss Bikini 2011

Galériáért kattints a képre!

Immár második éve rendezik a Palatinus Strandon a Miss Bikini Hungary szépségversenyt. Korábban a siófoki Pleasure Beach egyik szórakozóhelyén, egy Balaton parti stégen rendezték, ami szerintem valahogy hangulatosabb volt az egykori szocreál tömegfürdő díszleténél. Bár a megközelíthetőség miatt mindenképp pártolom, hogy a fővárosba költözött a verseny, amit már évek óta rendszeresen fényképezek.

Igaz a verseny ismertségén a fővárosi helyszín se változtatott nagyon sokat. A szerkesztőségek közelsége sem csalogat sokkal több lapot a verseny közelébe, így arról lényegében csak a két nagy bulvár lap, és az egyik kereskedelmi tévé tudósít. A Blikk egyetlen képpel letudta az idei verseny beszámolóját, míg a Bors néhány képpel felturbózott rövid hírével tudósít, amit egy jó hosszú videóval és egy galériával igyekeztek ellensúlyozni. A Fókusz pedig egy pár perces összefoglalót készített az egész naposra nyúlt rendezvényről, amiből megtudhatjuk, hogy Alekosz Veronikája elégedetlen a Miss Bikini eredményével.

Ebben az évben pedig nem csak az esőt sikerült megúszni, hanem azt is, hogy a rendezvény kifusson az idén amúgy is elég őszies nyárból. Nem kevés szerencsével meleg volt, jóidő, de még nem hőség, és a strand se volt olyan kihalt, mint tavaly, mikor csak két-három (vélhetően északi országokból érkezett) néző lubickolt az elnéptelenedett medencében.

Petra Viktoria Ihasz

Galériáért kattints a képre!

A fővárosi strandközönség viszont most ugyanolyan érdeklődő volt, mint a korábbi években a siófoki fürdőzők. Mindenki látni akarta hogy milyen az idei felhozatal a bikinis szépségversenyen. És a mezőny bemutatkozott, volt aki szinte mindent megmutatott, a közönség szeme pedig szite kocsányon lógott. És a lányok már majdnem feledtették a közönséggel az olykor hamisan szóló, esetlen, viszont indokolatlanul vontatott műsort is.

Bár a vontatottságra nekik ideológiájuk van. A főszervező Répás Lajos szerint mivel ez nem olyan előre lezsírozott szépségverseny, mint a többi, szükség van ennyi időre a szavazatok összeszámlálásához. Én nem látom az összefüggést, és hogy miért ne tudná a szavazataikat ott helyben is villám gyorsan összeszámolni egy számítógép, vagy akár egy okostelefon is. De ahhoz nem férhet kétség, hogy lassú munkához idő kell. Ezt bizonyítja az is, hogy a verseny óta eltelt két három hét sem volt elég a szervezőknek hozzá, hogy többszöri kérés ellenére elküldjék a verseny eredményét, és az indulók neveit, sőt még a győztest sem tüntették fel a verseny honlapján. Így aki netán az archívumomban hibásan, vagy név nélkül szerepel, attól a rendezők nevében elnézést kérek, és természetesen javítom, ha jelzi nekem.


A szépségverseny további képei: Miss Bikini Hungary 2011 – Fotó: Völgyi Attila

A testszépségversenyen – ahogy a szervezők nevezik a versenyt, mintha nagyon lenne másmilyen is -különdíjakban részesültek a legszebb arc (Szalai Evelin), legszebb dekoltázs (Lukács Adrienn), a legszebb hát (Dósa Kinga), a legszebb fenék (Tóth Angéla), és a legszebb láb (Kálmán Szilvia) gazdái is. Közülük került ki a verseny első három helyezettje is. Az első helyezett Kálmán Szilvia lett, első udvarhölgye Tóth Angéla, második udvarhölgye Szalai Evelin.