Miss Plastic szépségverseny – fotók

iPhone mobil fotó a rendezvényről
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Zajlik a Miss Plastic Hungary 2009 szépségverseny. A lányok 10 perc alatt végigvonultak a kifutón, most (mikor ezt írtam) negyed órája pontozza öket a zsűri, de már az utolsó lány pontjainál tartunk…

“Természetes szépség, mesterségs kivitelben…”

Ahogy a műsorvezetők mondták: “A rendezvény nemzetközi, mert az Interneten is követhető.” Szóval nézzétek élőben a honlapjukon, ha érdekel titeket. Most ennyi volt az én nemzetközi blogtudósításom. Ha ilyen vontatott marad a műsor írok még róla unalmamban…

Kiegészítés: a második fordulóra rájöttek a rendezők, hogy a szépségverseny úgy kevésbé unalmas, ha a lányok is kivonulnak mikor a zsűri pontoz, nem csak a műsorvezetők. De még mindig vontatott egyesével felolvasni minden egyes pontszámot. Máshol ezt úgy oldják meg, hogy a zsűri összeül szünetben. Vagy begyűjtik a pontokat egy pontozólapon….sőt, az utolsó pontozás végére még azt is eszébe jutott valakinek megszervezni, hogy elvigyék a színpadról a két magányos mikrofon állványt, ami igencsak csúnyán mutatott eddig a lányok mellett. Hogy miért kellett a mikrofon állvány? Hogy a plasztik szépségek természetes őszinteséggel tudják elénekelni – stúdió hangosításban – a “már minálunk babám – az jött a szokásba” kezdetű népdalt. Reméljük, ez nem jön szokásba, annyira nem tűnik jó ötletnek egy szépségversenyen.

Befejezés: vége. Majdnem fél kettőig tartott, és nyolckor volt kapunyitás, de fél tizenegykor még nem kezdték el. Van aki csupa jóindulatból csak úgy emlegeti: BotoXépe…

Eredmény: A korona Urbán Réka fejére került, aki mellett Kulcsár Edina és Horváth Alexandra folgalta el az udvarhölgyek helyét. A közönségszavazatokat Szalontai Ági gyűjtötte be.

Vélemény: Rég voltam ilyen vontatott és ualmas rendezvényen, pedig szakmai ártalom, hogy elég sok ilyenre járok. Erről ráadásul  – nevéből adódóan – mindenki joggal hitte előre, hogy milyen izgalmas lesz (elvégre mégis csak felfújt mellekről, és tökéletes alakról szól). Hogy ez mennyire kell, hogy jót jelentsen, vagy hogy mennyire tekinthető etikusnak helyesnek, hogy ilyen módon is népszerűsítik a plasztikai beavatkozásokat, azt most hagyjuk. Abba meg kár is lenne belemenni, hogy a természetes, vagy a plasztikázott bájok a szebbek.
Egy szempontból mindenképpen elismerést érdemel a rendezvény: fény volt elég. Pedig ezen a fronton is sikerül rendre elszúrni még olyan rendezvényeket is, ahol minden lehetőség meglenne hozzá, csak az alkotói szándék, vagy az akarat és a konstruktív gondolat hiányzik hozzá. De azt is érdemként írhatjuk a szervezők számlájára, hogy a honlapjukon szinte azonnal megjelent az eredmény, míg találkoztam olyan szépségversennyel, aminek a honlapján még fél évvel később sincs kint, hogy ki nyerte, csak átírták múlt időbe a meghívóban szereplő beharangozót, hogy milyen jó hangulat lesz volt, és felsorolják a zsűri tagjait, kihagyva akik mégsem tudtak elmenni. Így is lehet, legalább ezt nem így csinálták most.


Miss Plastic Hungary 2009 – Images by Attila Volgyi

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!