Magyar Fotográfia Napja – ti mivel ünneplitek?

Augusztus 29-e a Magyar Fotográfia Napja. Magyar fotósok, ti mivel emlékeztek meg a fotózás hazai megjelenésről?

“A MAFOSZ 2003-ban kezdeményezte a fotográfia napjának megünneplését. Választásuk augusztus 29-re esett, ugyanis 1840-ben Vállas Antal matematikus, fizikus és földrajztudós ezen a napon mutatta be a Magyar Tudós Társaság ülésén a fényképezés, a dagerrotípia készítésének mibenlétét. Ez volt a magyarországi fotóoktatás kezdete, s ebben az évben volt az első fotókiállítás is.” – fogalmaz az ingyenes MTI hír.

A jeles alkalomról ahogy illik, a MAFOSZ, Terasz, Prim, PixinfoSpottr és még sokan mások is megemlékeztek, és számos programajánlót is közzétettek az ünnep kapcsán.
Különösen ajánlom mindenkinek Hernádi Levente sorait, aki – nem teljesen alaptalanul – egyenesen világnappá kiáltotta ki a Magyar Fotográfia Napját, és amellett, hogy kiállítás látogatásra, fotózásra, blogolásra, fotóblogolásra buzdít mindenkit, tesz egy nagyon fontos javaslatot: “emlékezzetek meg a nap mint nap fényképezőgéppel, rabszolgasorban robotoló ismerőseitekről egy ingyensörrel”. Bár sört – és más alkoholt – nem iszom, de a javaslatot támogatom!

És akinek van egy ehhez a bejegyzéshez illő SAJÁT illusztráló képe, az kommentben küldjön egy a képre mutató linket! Tekinthetitek fotópályázatnak is.
,-))

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!