Fényképezőgép dokumentálja a posta útvesztőit

CameraMail-PostOfficePhoto

Életkép a postán
Fotó: Matthew McVickar/Flickr

Gondoltatok már rá, hogy merre járhatnak és mimindenen mennek keresztül a levelek és egyéb küldemények, míg a postások kikézbesítik őket? Egy csomagként feladott fényképezőgép most megmutatja, mit dokumentált út közben.

A Lomography nyomán a PetaPixel is bemutatta, hogy Matthew McVickar kíváncsisága milyen eredményre vezetett. Vett egy eldobható fényképezőgépet, és Massachusettsből feladta magának honolului otthonába.

Különleges küldemény
A gépet gondosan becsomagolta, és a csomagoláson feltüntette kérését, hogy a postások fényképezzenek a géppel, hogy merre jár a fényképezőgép. És a postások partnernek bizonyultak a nem mindennapi kezdeményezésben. Az egyébként anyagi értéket nemigen képviselő fényképezőgépnek nem veszett nyoma. Sőt a képek is megérkeztek rendeltetés szerinti helyükre. A tekercsen hét kép volt különféle postai munkafázisokról és alkalmazottakról. A képek megtekinthetők Matthew Flickr oldalán.

CameraMail-package

Becsomagolva, felcímezve
Fotó: Matthew McVickar/Flickr

Újabb nekifutás
A projekt sikerén felbuzdulva Matthew újabb eldobható gépeket készített fel a nagy útra. Ezeket Washingtonba, Japánba, és Massachusettsbe küldte. De ezek a próbálkozások nem jártak sikerrel, sosemhallott róluk azután, hogy feladta a küldeményt.

A népszerűség hatása
Mivel egyre több helyen jelenik meg a nem mindennapi kezdeményezés híre, Matthew kezdi fontolgatni, hogy újabb kísérletekbe fogjon, amíg teljesen el nem tűnnek az eldobható fényképezőgépek a piacról.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!