Internetes sajtótermék regisztráció június 30-ig

nmhh_logoA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felhívása:

“A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felhívja a kiadók figyelmét, ha még nem jelentették be kiadványaikat, tegyenek eleget a törvényi rendelkezéseknek. Az internetes sajtótermékek nyilvántartásba vételét az NMHH Hivatala végzi.

Az internetes sajtótermékek, azaz az internetes újságok és hírportálok nyilvántartásba vételéről az új médiatörvény rendelkezik. A jogszabály értelmében a törvény hatálybalépésekor (2011. január 1.) már működő internetes sajtótermékeket legkésőbb 2011. június 30-ig be kell jelenteni az NMHH-nál. Amennyiben az internetes sajtótermék 2011. január 1-e után kezdte (kezdi) meg működését, akkor a kiadónak a tevékenység megkezdését követő hatvan napon belül kell bejelentenie sajtótermékét, szintén az NMHH-nál.

Amennyiben egy nyomtatott sajtóterméknek létezik internetes változata is, akkor nem elégséges a nyomtatott sajtótermék nyilvántartásba vétele a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, hanem az internetes sajtóterméket külön is nyilvántartásba kell vetetni az NMHH Hivatalánál az internetes sajtótermék kiadásától függően vagy június 30-ig, vagy 60 napon belül.

A nyilvántartásba vételhez szükséges nyomtatványok az NMHH honlapjáról letölthetők (www.nmhh.hu).”

Kiegészítés: Valamivel később az is kiderült, hogy a blogokra nem vonatkozik a regisztrációs kötelezettség.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!