Véget ért az országjáró Buci roadshow

Stohl András

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A fotósok már a bíróságon vannak (tárgyalás percről percre: Index, Origo, Blikk), várják a nap sztárját. Bár szerintem az inkább a bíró kéne legyen, nem Buci. De mindig érdekes, mikor a show és a valóság ilyen furcsán találkozik. Csak az a kérdés, hogy  mi sül majd ki belőle.

Mióta (szerencsére) nem dolgozom a bulvár sajtóban, már szinte egyáltalán nem követem a celeb világ eseményeit. De Stohl Buci tárgyalás előtti roadshow-ját még így sem lehetett nem észrevenni. Büszkén kiállt, mondván vállalja a felelősséget a tetteiért, majd az ítélethirdetés előtt bűnbánási roadshowba kezdett. Jó alaposan megmutatta milyen hiteles képviselője az alkohol és drog ellenes kampánynak, a véghajrában még bedobtak néhány színészt, aki kiáll mellette, és persze mindig ott volt a sajtó, hogy megmutathassa, hogyan szorongatják egymás kezét anyukájával, mert mi lesz velük, ha nem látják majd egymást.
Cinizmus erre benyögni az elcsépelt, de rém aktuális szlogent:

“Ön dönt: iszik vagy vezet!” – közérdekű hirdetés szlogenje

Egyébként kedvelem Bucit, mikor épp nem Való Világot vezet. Bár akkor is főleg a műsor, és nem a személye miatt nem. Még Bordás őrnagyként is, bár annak mára nem olyan hiteles. Shakespeare-t játszva kifejezetten kedvelem. De ha nem lenne celeb, fel sem vetődne a kérdés, hogy bűnös-e.

Ha felmentik
Biztos kap egy drog/alkohol ellenes műsort, amire jól ráhúzhatnak szimpatikus jelzőket, így letudva valamelyik kereskedelmi csatorna kötelező közszolgálati műsor kvótáját, sőt még talán állami támogatás is kapható érte. Pont ahogy a magyar filmekkel is működik ez.

Ha meg mégis leültetik
Nyilván előkészületben a Z mint Zárka forgatókönyv, sztárvaloságshow a csillagból. Drámai beszélőkkel, és titokszobával….hacsak nem módosítanak törvényt és alkotmányt, akkor talán kiszavazás nélkül…

Galériák a tárgyalásról:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!