iCloud: Távolodik az Alma a számítógéptől

Apple-iCloudEddig sokan – teljesen jogosan – kritizálták az Apple-t, amiért egyre több, és több féle, számítógépek kiváltására szánt eszközt gyártottak, ezek mégsem voltak képesek számítógép nélkül működni. Bár mind használhatók szinkronizálás nélkül is, a képességeik kiaknázásához azonban mégis jól jön a számítógép. A kezdeti inicializálásuk pedig egyenesen lehetetlen volt eddig számítógép nélkül. Ennek sikerül véget vetniük.

Az Apple felhővel pedig mégtöbb lehetőség nyílik meg a felhasználók előtt, és még kényelmesebbé válik majd a készülékek használata. Elfelejthetünk például egy csomó kábelt.

Miközben a Mashable információi szerint az Apple részvények tőzsdei értéke már az utóbbi napokra magasabb lett, mint az Intel és a Microsoft együttvéve, tegnap újabb magabiztos bejelentésekre került sor a San Franciscoi fejlesztői konferencián. Kétség kívül jó hatással lesz ez a részvény árakra is. Méginkább a technikai fejlődésre.

Handras és az Appleblog is élőben közvetítette Steve Jobs hagyományosan nagy horderejű bejelentését, akárcsak a BeszeljukMac és megannyi más Apple témával foglalkozó oldal. A bejelentések pedig kifejezetten ígéretesek. Aki még nem látta, az megnézheti a bejelentés videóját az Apple honlapján.

Nincsen hardver
A bejelentés, mint azt már előre jelezték, csak szoftver termékekkel foglalkozott, nem beszéltek új hardverekről. Fizikai termékekről annyira nem esett szó, hogy még az új operációs rendszert sem fogják adathordozón kiadni. Se DVD korong, se a nemrég bevezetett telepítő pendrive. Csak az Internet, onnan telepíti magát most már nem csak minden programjuk, hanem immár az operációs rendszer frissítése is.

iCloud a felhő mindenek felett
Az Apple sikeresen továbbfejlesztette (persze bizonyítékot várunk, nem ígéretet) – mint Jobs mondja, eddig nem túl sikeres – MobileMe szolgáltatását. Kibővítették az elérhető lehetőségek közé bevont funkciókat, és remélhetőleg kijavították az eddigi hibákat is.

  • Mostantól ingyenesen szinkronizálhatók a naptárak, címjegyzékek, tennivalók, sőt a fotók is
  • Megszűnik az iPhone/iPad/iPod Touch számítógép függősége. Mostantól teljesen számítógép nélkül használhatóvá válnak a számítógépeket helyettesíteni hivatott mobil eszközök
  • iTunes zene szinkronizálás számítógép nélkül, a felhőből
  • Alkalmazások és azok beállításainak szinkronizálása a felhőből
  • Olvasni való weboldalak listájának szinkronizálása
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!