Újabb karácsonyi tippek

Fotó: PetaPixel

Már közel egy éve közeledik az idei karácsony, és ezt volt kollégámmal ellentétben idén nem emlegettem rendszeresen, úgyhogy (talán) érdemes ismét megemlékezni a karácsonyi ajándék ötletekről. Sorolhatnám a különféle boltok remek karácsonyi ajánlatait (van bőven), de mivel ez kevéssé motivál reklámozásra, inkább maradok a mindenféle blogok – és persze néhány korábbi saját – gyűjtésnél.

Az illusztráció mindjárt egy nagyon stílusos megoldás a PetaPixeltől, viszont mindenkinek ajánlom, hogy mérlegelje alaposan a helyzetet, mielőtt egy valaki más által sokra tartott fotó katalógusba csomagolja az ajándékot, és értékes filmtekercseket aprít fel, hogy dekorálja a pakkot.

A Spottr élt néhány karácsonyi ajándék ötlettel az utóbbi időben. Például végigvették az ajándékozható haszontalan kütyüket és bemutatnak néhány fotósoknak szánt mandzsetta gombot. Ezek közül több szerepel is Hernádi Levente listáján, amit arról írt hogy miket nem érdemes venni fotós ismerősnek ajándékba, és él egy mindezeknél sokkal inkább javasolt ötlettel is.

Többé-kevésbé egyet is értek vele, különösképp a fotó ajándékozással (azt hiszem, én is ezt fogom tenni), de érdemes megjegyezni, hogy a lényeg minden ajándék esetében – így az ajándékozott képeknél, vagy fotókönyveknél is -hogy ismerjük a másikat, és tudjuk, hogy az tetszik – vagy legalább tényleg szükséges – a megajándékozottnak, és nem csak azért veszünk/adunk, mert a karácsony a kedvenc vallási kereskedelmi ünnepünk, amire muszáj adni valami haszontalan dolgot egymásnak csak hogy ne mondhassák, hogy nem adtunk semmit.

Az objektív formájú bögrékről én is megemlékeztem korábban, és tavaly én is írtam néhány gondolatot, hogy mit érdemes vagy épp nem érdemes ajándékozni – szerintem persze.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!