Bloggolj ma a szerzői jogról

paragrafusA szerzői jog egyébként is egyik kedvenc témám, azonban ma belefutottam egy felkérésbe, aminek nem lehet nem eleget tenni. Blogoljatok ma ti is a szerzői jogról.

A történet valahol ott kezdődött, hogy a Cooks Source magazin a szerző engedélye nélkül közölt egy írást. Mikor ezért számonkérték – ahogy sajnos ilyenkor Magyarországon is szokás – a lap főszerkesztője, Judith Griggs tudatlan mellébeszéléssel próbálta hárítani a felelősséget és lekezelő stílusban lerázni. Bár nem fotós téma, de érdekesnek tartom, így a történet részletei és következményei külön írásban olvashatók a blogon.

Itt most a How Publishing Really Works (Így működik valójában a lapkiadás) blog kezdeményezését igyekszem népszerűsíteni, hogy a világ nyugati feléhez csatlakozva ma minél többen blogoljunk a szerzői jogról. Saját történetekkel, vagy másokét megosztva, hogy minél többen megismerhessék a szerzői jog világát, és okulhassanak.

Osszátok meg ti is másokkal saját szerzői jogsértési történeteiteket!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!