Bámulatosan szép légifotók az árvízről

Arviz-Hernad-volgy-foto-HSzaboSandorMTI

Fotó: H. Szabó Sándor/MTI

Bizonyos témákhoz a madártávlat a legjobb perspektíva. Sőt a légifotó gyakran remek, és szinte mindig újszerű nézőpont. Különösen igaz ez a nagy földterüpeteket érintő eseményeknél. Ilyen például az árvíz is, amit jellemzően a földről, az árvíz által súlytottak szemszögéből megmutatva ismerünk. De előfordulnak róla remek légi felvételek is.

“Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj…” – Radnóti Miklós

Az Index egy ideje a legifoto.hu közreműködésével mutatja be hazánk történéseit felülnézetből. Legutóbb a havas Budapestről, most az árvíz áztatta Magyarországról készítettek válogatást.

Az MTI légi fotóiról ismert munkatársa, H. Szabó Sándor képeiből pedig a NOL közölt egy válogatást, röviddel azután, hogy a New York Times Lens blogja is kiemelten foglalkozott absztrakt festményeket idéző légi felvételeivel.

A közelmúltban még fennmaradásáért küzdő Hírszerző galériái közt szintén a H. Szabó Sándor által készített MTI fotók jelentek meg: Árvíz a levegőből. (Sajnos ez a Hírszerző tulajdonosváltása nyomán zajlott átszervezés és átalakulás óta nem látható.)

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!