Becsukódik a Fotós Szem…

Fotos_SzemMint azt utolsó előtti számának vezércikkében a főszerkesztő Vince Mátyás közzéteszi, vége a Fotós Szemnek. Három évfolyam, és összesen tizenkét lapszám (plusz egy próbaszám) után megszűnik az egyetlen lap, ami kizárólag hírképek és képaláírásaik segítségével mutatta be az elmúlt három hónap történéseit. A Magyar Távirati Iroda kiadásában megjelent negyedéves folyóirat januárban utolsó alkalommal jelenik majd meg, hogy lezárja utolsó negyed éves ciklusát, és egyúttal harmadik – utolsó – évfolyamát is. Korábbi számai az Interneten megrendelhetőek.

Fotos_Szem_cimlap_montazsKezdetek óta előfizetője voltam a lapnak, és sajnálom, hogy megszűnik. Nem csak azért, mert nekem is és közvetlen ismerőseimnek is jelentek meg benne képei, hanem mert fontos és jó dolognak tartottam, hogy van egy ilyen kiadvány. Ahol a képek dominálnak, és gondos szerkesztéssel, jó minőségben kerülnek papírra, az olvasók elé.

A jelek szerint sajnos nem gondoltuk elegen így. Nem volt elegendő előfizető, és a hirdetők sem álltak mellé. Tipikus helyzet a mai magyar lapkiadásban: sokaknak fontos egy-egy lap sorsa, de mégsincs kellő (tőkeerős) érdeklődés iránta, hogy képes legyen az üzleti feltételeket megteremteni annak létezéséhez. Sajnos egyre több hasonlóval kell szembesülnünk. Öröm az ürömben, hogy a Fotós Szem hírügynökségi és egyéb sajtóban megjelent, hozzájuk beküldött anyagok között válogatott. Saját fotósai nem lévén, megszűnésével legalább fotóriporterek nem válnak majd munkanélkülivé.

Kiegészítés: személyes és szakmai indíttatástól egyaránt vezérelve ott voltam a Fotós Szem utolsó számának nyomdai munkálatainál. Reméljük, hogy kerül még Magyarországon nyomdába hasonló kiadvány!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!