Műszaki problémák

OSX-KernelPanic-screen

Az éjszaka épp nagy bőszen válogattam a fotókat a laptopomon, erre egyszercsak lefagy és úgy marad. Nem reagált semmire, még az egér kurzor se mozdult meg, és furcsa jelek borították a képernyőt.

“Ami elromolhat, az el is romlik.” – Murphy

Szemben a Windows-zal, Macen ez nem egy gyakori jelenség (mióta Macet használok, nem is tudom mikor találkoztam fagyással – de megvan: mikor a céges laptopom Windowst használtam). Szóval ez valami súlyosabb dolog. Ahogy ilyenkor kell, kikapcsoltam, megpróbáltam újraindítani, de ugyanazok a furcsa, zavaros jelek jelentek meg, majd egy kernel panic (Windows kékhalálához hasonló hibaüzenet, amit Macen nem sűrűn látni). Próbáltam a memória modulokkal variálni, mert legutóbb az okozott hasonló jelenséget, mikor a két modulból az egyik meghibásodott. Akkor az megoldást jelentett, hogy a hibás modult kivettem, és fél memóriával, de ment tovább a gép. Most nem.

Ráadásul azzal a lendülettel, hogy a MacBook elromlott, a másik gépemen nem tudtam használni a 3G modemet, pedig korábban nem volt vele semmi gond. Ma elvittem a modemet a szolgáltatóhoz, ahol persze nem produkált hibát, de az én gépemen nekik se volt hajlandó működni, úgyhogy elfogadták, hogy a modemmel lehet valami gond, elküldik szervízbe. Szerencsére addig kaptam helyette egy cseremodemet, így a munkát az Interneten is tudom folytatni.

Elvittem a gépet szervízbe, addig a másik gépen vagyok kénytelen dolgozni. Ezen sok minden nincs rajta, ami a másikon igen, és ráadásul Windows fut rajta, így a munka sem olyan kényelmes, és hatékony, sőt a vírusoknak és egyéb károkozóknak való kiszolgáltatottság is jóval nagyobb. Ráadásul pont azokkal a dolgokkal nem tudom most ezen a gépen folytatni a munkát, amik a másik gépen félkész állapotban már megvoltak. Szerencsére minden fontos dolog megvan biztonsági mentésben is, így csak a munka fonalát kell felvenni, és folytathatom, majdnem ugyanott, ahol abbahagytam. De akkor is kellemetlenség.

Főleg, hogy a nap felét orvosnál, a másik felét szevízben töltöttem. Jól se vagyok, az eszközeim se mind működnek, viszont legalább a dolgaimmal sem haladtam…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!