CD / DVD írás viszontagságai

Fotó: OptoScalpel/Flickr
Fotó: OptoScalpel/Flickr

Fotó: OptoScalpel/Flickr

Tegnapelőtt a munkahelyemen egy kolléga anyagát ki kellett írni DVD-re, amivel alaposan megizzadtunk.

Egyrészt mert évek óta nem találkoztam olyan Windows-os számítógéppel amire nem került semmi DVD író program, de leginkább azért, mert a Windowsban alapból nincs benne ez a képesség (legalábbis minden megkérdezett így tudja)….én meg már évek óta nem használok Windowst, és élvezem, mióta Apple felhasználó vagyok.

Egyébként egyre kevesebb értelmét is látom a CD/DVD lemezek írásának. Tovább tart optikai lemezre megírni, mint merevlemezre másolni, ráadásul körülményesebb a kezelése, kevésbé tartós, oxidálódik, karcosodik, stb. A mai merevlemez árak és kapacitások mellett meg inkább bővítek…

Readers Comments (5)

 1. Szia!

  A Vistában már van CD/DVD írási lehetőség.
  Ha üres lemezt raksz a gépbe, fel is ajánlja automatikusan.

  Sz

  • Jó tudni, hogy fejlesztenek is néha. Egyébként az XP is felajánlja a CD írást, csak a Media Player az egyetlen, ami fent van hozzá, az meg nem tud mást csak CD-t írni, és azt is csak audio fájlokból….szóval sokra nem megy vele az ember adatokkal.

 2. Lehoczky Alfréd 2011.11.02. @ 21:48

  Mindent lehet XP-ben írni.
  Küldés, CD/DVD író, Fájl, lemezreírás.

 3. Köszi, de szerencsére már jó ideje nem érint, több mint két éve nem akartam Windows elé leülni. Legalább két éve egész jól sikerül is elkerülnöm…
  ,-))

 4. Én cáfolom hogy értelmetlen dolog a CD DVD írás. Ment már tönkre 1 TB-s HDD, és lehetett újra beszerezni az anyagokat (már amelyiket).
  Akkor inkább egy DVD-nyi anyagot pótlok, mint mondjuk 50-t.

Comments are closed.