Bill Gates még mindig nem osztogat pénzt

Fotó: Vincent Kessler/Reuters

Fotó: Vincent Kessler/Reuters

Már megint, ismét, még mindig terjednek a régóta ismert, és köztudottan megtévesztő körlevelek, amik arról próbálnak meggyőzni máskor amúgy értelmes embereket, hogy Bill Gates már megint szétosztja a vagyonát.

“A butaság nem bűn, de a terjesztése igen.”

Erről egyébként már sokszor kiderült, hogy mégsem teszi meg, sőt a pénzét kezelő Bill & Melinda Gates vagyonkezelő alapítvány köszöni szépen, jól van és változatlanul gyarapodik. Egyébként még a válság előtt azt is hallottuk róla, hogy már nem Bill Gates a leggazdagabb, aztán nemrég kiderült, hogy ismét Bill Gates a leggazdagabb, és a dolog aktuális állása engem már nem is érdekel. De ha újságíró lennék, és nem fotóriporter, akkor biztos kinyomoznám….vagy mégsem. Igazából nem is érdekel, utálok mások zsebében turkálni, csak az ilyen butaságok terjesztését nem szeretem. Egyedül ezért foglalkozom ezzel.

Pár napja kedves okos ismerős (akit tényleg nagyon kedvelek) küldte már megint a levelet, hogy küldd tovább, mert ebből kár kimaradni. Én meg rossz szokásomhoz híven természetesen az első 2-3 sor után töröltem a levelet, mert tovább elvből nem küldök ilyeneket. Aztán mielőtt elkezdtem volna neki vitriolos stílusban válaszolni, utána olvastam, hogy mi is a Bill Gates vagyon szétosztás igaz története. Érdemes mindenkinek megtenni mielőtt továbbküldözgetés helyett. Engem például szórakoztatott, hogy megtudtam, nem hogy nem újdonság, de már többször újraéledt ez a félrevezető levél, és már több mint 6 éve kering a neten. Persze triviálisnak tűnik, az információ, hogy az e-mailek útját nem követik, és így nem is lehet számolni, vagy ez alapján pénzt kapni. De amennyien küldözgetnek ilyeneket, úgy fest, hogy még mindig nem elég triviális mindenki számára…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!