Jacko halálhír sok(k)

Sokkolta a rajongókat, és az egész Internetet Michael Jackson halálhíre. Nem elég, hogy a poplegenda örökre eltávozott, de még az Internet is lebénult a halálhírére. Elképzelhetőnek tűnik, hogy a hír nyomán a nyomtatott bulvár lapok Jacko különszámokkal is előállnak majd. A vasárnapi bulvár lapok pedig biztosan tele lesznek a témába vágó hírekkel, interjúkkal, nyilatkozatokkal.

Az Internetes lapok más más módokon reagálták le a helyzetet. Van ahol csak 1-2 hír jelent meg, vagy legalábbis megvárták, hogy a főoldalon lejjebb csússzon egy vonatkozó hír, mielőtt a következő kikerült volna. Akadtak lapok, ahol átmenetileg külön rovatot kapott Jacko és a kapcsolódó anyagok,  így legalább nem mindenkinek a Jaco hírekben kell fuldokolnia, jutott nekik egy kis árvíz is. Sőt olyan lapok is vannak, ahol egész nap a Jacko hírek uralták a címoldalt, egyszerre akár húsznál több Jacko halálával foglalkozó hírrel egy oldalon. A más műfajt kedvelő olvasók számára ez  talán még magánál a halálhírnél is megrázóbb lehetett, de talán 1-2 hét és lecseng a nagy láz. Bár az a bulvár műfaj működéséből sejthető, hogy a már elindult találgatások egyhamar nem fognak alábbhagyni, hogy mi az ok, mik a körülmények, mik a következmények, és hogy még visszatér (például a filmvásznon), azt biztosra vehetjük, mint azt, hogy Elvis él…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!