Fotóim a Flickr-en (is)

flickr_logoA közelmúltban beüzemeltem egy Flickr galériát főleg régebbi képeimből, és már azt is sikerült elérnem, hogy a blog oldal szélén megjelenjen belőle néhány kis kép. A terv, hogy a Flickr-en a teljesség igénye nélkül, de a saját honlapomon található galériánál kicsit bővebben megjelennek majd képeim, amennyire időm és lehetőségeim engedik, hogy frissíteni tudjam.

A vízjelezés komoly fejtörést okoz a Flickr – és minden más képem – kapcsán. Igazán szeretnék minél jobb minőségben publikálni képeket, mert én is utálom a feliratoktól zavaros képeket, de sajnos már eddig is túl sok visszaéléssel találkoztam, azoknak meg sajnos a legműködőképesebb ellenszere, ha eleve nincs miért ellopni a képet.

Viszont akinek van ötlete, javaslata, hogyan lehet esztétikusabban, a kép élvezetét minél kevésbé zavaró módon megoldani a vízjelezést, az nyugodtan megoszthatja velem, hátha sikerül valami esztétikus megoldást találni a mostani helyett.

Völgyi Attila fotóriporter képei a Flickr-en

Readers Comments (2)

  1. Én esetleg tudom javasolni a fotolia módszerét, ahol haloványan át van húzva a kép X alapban és (abba vagy alulra) be van vésve, hogy fotolia.com.
    Ekkor a használati értéke már lerontva, mert a teljes csíkot eltávolítani nagyon nehéz, de mégis látszik a kép maga, nem takarja ki a felirat.

  2. Én is nagyon örülnék egy jó megoldásnak… de azt hiszem, ez utópia.

Comments are closed.