Fotózás mobillal

Foto-mobil-nokia5110-camera

Fényképezős mobiltelefon

Nem szeretek mobillal fotózni. Sőt, ha mód van rá, nem is teszem. Bár van egy-két egész bíztató próbálkozás, hogy a mobilok legalább egy kompakt (aki nem tudná, azok kedvéért zseb méretű) fényképezőgép minőségét képesek legyenek utolérni. De ezeknek is csak részben és kompromisszumokkal sikerült ezt elérni.
Én nem vagyok a technika elkötelezett híve. Szerintem a kép a fontos, nem az hogy mivel készítették. De ha a képen már meglátszik, hogy telefonnal készült, akkor azt a képet már nem lett volna szabad elkészíteni….vagy legalábbis mutogatni.

Egy úttal gyorsan bocsánatot is kérek érte, hogy néha ide a blogba én is mobillal készült képeket teszek fel. Egyrészt ennek oka az is, hogy az iPhone lehetővé teszi, hogy közvetlenül blogolás közben megcsináljam és beillesszem a képet. Emiatt ez egy időben koncepció volt, de a minőség miatt feladtam. Másrészt előfordul, hogy munkába sietek és nincs kéznél a fényképezőgép, vagy csak fontosabb a munka, így arra spórolok az akkumulátorral, memória kapacitással és főként az idővel. Minden esetre bocsánat, ha néha mobil fotót használok és mellé vizet prédikálok….igyekszem elkerülni.

UI: A beillesztett illusztráló fotót a BeszeljukMac.com fórumán találtam, eredeti forrása, és készítője sajnos ismeretlen. Ha tudod, hogy honnan származik, kérlek jelezd!