Fotózás mobillal

Foto-mobil-nokia5110-camera

Fényképezős mobiltelefon

Nem szeretek mobillal fotózni. Sőt, ha mód van rá, nem is teszem. Bár van egy-két egész bíztató próbálkozás, hogy a mobilok legalább egy kompakt (aki nem tudná, azok kedvéért zseb méretű) fényképezőgép minőségét képesek legyenek utolérni. De ezeknek is csak részben és kompromisszumokkal sikerült ezt elérni.
Én nem vagyok a technika elkötelezett híve. Szerintem a kép a fontos, nem az hogy mivel készítették. De ha a képen már meglátszik, hogy telefonnal készült, akkor azt a képet már nem lett volna szabad elkészíteni….vagy legalábbis mutogatni.

Egy úttal gyorsan bocsánatot is kérek érte, hogy néha ide a blogba én is mobillal készült képeket teszek fel. Egyrészt ennek oka az is, hogy az iPhone lehetővé teszi, hogy közvetlenül blogolás közben megcsináljam és beillesszem a képet. Emiatt ez egy időben koncepció volt, de a minőség miatt feladtam. Másrészt előfordul, hogy munkába sietek és nincs kéznél a fényképezőgép, vagy csak fontosabb a munka, így arra spórolok az akkumulátorral, memória kapacitással és főként az idővel. Minden esetre bocsánat, ha néha mobil fotót használok és mellé vizet prédikálok….igyekszem elkerülni.

UI: A beillesztett illusztráló fotót a BeszeljukMac.com fórumán találtam, eredeti forrása, és készítője sajnos ismeretlen. Ha tudod, hogy honnan származik, kérlek jelezd!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!