A Google (tovább) fejlődik

Google

Google

Google barátunk bizony nem csak okos, de tanulékony is. Legújabb fejlesztésük révén a kereső már nem csak egyszerűen szavakat keres szintaktikai (vagyis formai) alapon, hanem szemantikusan keres. Értelmezi a kereső szavakat, és feltérképezve a szókapcsolatokat olyan találatokat is képes lesz a jövőben megjeleníteni, amik akár egyáltalán nem is tartalmazzák a megadott kulcsszavakat, viszont mégis témába vágnak.

Az új fejlesztésről szóló MTI hír – nyilván a Google bosszúságára – megemlíti a konkurens Microsoft hasonló fejlesztését is. A Kumo-tól a szilikon völgyi óriás cég azt várja, hogy népszerűbb lesz az eddig általuk preferált Live Search keresőnél. Ez a szolgáltatáscsak a harmadik helyet tudta eddig megszerezni a Google és a Yahoo mögött.
Ráadásul ehhez a bronzéremhez is szüksége volt a gyártótól kapott nem kis protekcióra, hogy az Internet Explorer böngésző és egyéb programok mind ezt a kereső szolgáltatást hirdetik, és használják alapértelmezésként, így sokan – főleg a tájékozatlanabb és kevésbé rutinos felhasználók – nem is tudják, hogy lehet egyáltalán mással keresni, vagy hogy ez az alapértelmezés megváltoztatható.