A Google (tovább) fejlődik

Google

Google

Google barátunk bizony nem csak okos, de tanulékony is. Legújabb fejlesztésük révén a kereső már nem csak egyszerűen szavakat keres szintaktikai (vagyis formai) alapon, hanem szemantikusan keres. Értelmezi a kereső szavakat, és feltérképezve a szókapcsolatokat olyan találatokat is képes lesz a jövőben megjeleníteni, amik akár egyáltalán nem is tartalmazzák a megadott kulcsszavakat, viszont mégis témába vágnak.

Az új fejlesztésről szóló MTI hír – nyilván a Google bosszúságára – megemlíti a konkurens Microsoft hasonló fejlesztését is. A Kumo-tól a szilikon völgyi óriás cég azt várja, hogy népszerűbb lesz az eddig általuk preferált Live Search keresőnél. Ez a szolgáltatáscsak a harmadik helyet tudta eddig megszerezni a Google és a Yahoo mögött.
Ráadásul ehhez a bronzéremhez is szüksége volt a gyártótól kapott nem kis protekcióra, hogy az Internet Explorer böngésző és egyéb programok mind ezt a kereső szolgáltatást hirdetik, és használják alapértelmezésként, így sokan – főleg a tájékozatlanabb és kevésbé rutinos felhasználók – nem is tudják, hogy lehet egyáltalán mással keresni, vagy hogy ez az alapértelmezés megváltoztatható.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!