Google a barátod – ne félj kérdezni tőle!

Bart Simpson: Google a barátod!

Bart Simpson: Google a barátod!

Nem újdonság, de rendszeresen előkerül, úgyhogy miért ne álljon itt emlékeztetőül, hogy

“Google a barátod, és minden értelmes ember használja”

Sok fórumon – főleg a szakmaiakon – komoly viták alakulnak ki olykor az oktondi kérdések miatt, amire a választ egy egyszerű keresés is megadhatná, ha az ember nem spórolná meg a keresés fáradságát.  A viták meg többnyire pont azon robbannak ki, hogy miért kérdezel meg olyasmit, ami már ezerszer elhangzott, és un mindenki. Keresnéd meg inkább a korábbi válaszokat.

Erre a nagyon népszerű nézetre alapozva született is egy remek hecc, hogy az emberek megadják egy bizonyos oldal címét, ami már címében is utal a fent vázolt megoldásra. De aki nem értenék az angol Just fuckin’ google it! címet, azok kedvéért létezik neki magyar változata is…

Szóval Google a barátod! ,-))

Persze velem is megesett már, hogy hosszas keresés után sem találtam azt, ami másnak első találatként hoz fel a Google. Ez részben azért van, mert jól kérdezni sem árt megtanulni. Részben viszont az is indokolhatja, hogy a Google sok szempont alapján testreszabja a találatait és egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek ugyanabban a sorrendben jelennek meg a találatok.

Kiegészítés: Már van automatizált változat is, ami ráadásul szabadon konfigurálható, hogy a keresésről szóló kioktatással egy lépésben válaszolhass valakinek a Google helyett neked feltett kérdésére.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!