Rúdtánc verseny először az Erotika kiállításon

Kollár Beatrix az első rúdtánc magyar bajnokságon
Fotókért katt a képre!

Ez az írás eredetileg máshol jelent meg, de mivel az azt eredetileg közlő Tanchirek.hu megszűnt, onnan átkerült ide, hogy a tartalom tovább élhessen a másik oldal megszűnése után is.

Az Erotika Kiállításon rendezték az ország első rúdtánc versenyét, a Miss Poledance 2008-at. A rúdtánc világszerte hódító műfaját Pirner Alma igyekszik meghonosítani Magyarországon. A saját, erotikus tánciskolát működtető táncosnő korábban első magyarként nyert sztriptíz világbajnokságot, és idén sikerült tíz indulóval megrendeznie az első rúdtánc bajnokságot. Ezen a hagyományteremtőnek szánt versenyen két kategóriában (amatőr és profi) indulhattak a jelentkezők.

Egyelőre nem túl népes a mezőny, sokan hiszik – tévesen – hogy a rúdnál vetkôzni is kell. Pedig ez szelídebb, bár tüzes mozgást, és komoly erőnlétet és felkészültséget igénylő műfaj. A nézők, és már művelők körében roppant népszerű, így talán a hosszabb távú tervek is sikerülhetnek majd.

Alma tanítványai az egyébként kevésbé visszafogott műsorokat felvonultató Erotika Kiállításon jól vizsgáztak. Volt, aki nyugatiasabb mozgás és látványvilágú műsort állított össze, és volt, aki a hastánc keleti hangulatára alapozott. Még az egykori versenytáncos lány, Cofi versenyszámok közötti rúd takarítási tevékenysége is felért egy showműsorral, amit a közönség szintén lelkesen fogadott, akárcsak a versenyzők, és a többi fellépő produkcióit.

Pais Júlianna az első rúdtánc magyar bajnokságon
Fotókért katt a képre!

Alma reméli, hogy egy év múlva versenyét nem csak az idei profi és amatőr kategóriákban, hanem a világszerte szokásos három rúdtánc műfajban (fittnesz, glamour és duo) is meghirdetheti. Sőt, már az idei nyerteseket is szeretné felkészíteni a jövő évi világbajnokságra, hogy hazánk lányai is képviseltethessék magukat a világversenyen.

A Miss Poledance 2008 verseny helyezettjei:

Amatőr kategória:

  1. Páll Orsolya
  2. Szabó Liza
  3. Kollár Betti

Profi kategória:

  1. Kollarik Ágnes
  2. Nagy Renáta
  3. Orbán Beatrix

Közönségdíj: Orbán Beatrix

Különdíjak:

  • Legbátrabb versenyző: Déri Edit
  • Legjobb táncos koreográfia Kelemen Adrienne
  • Legjobb rudas koreográfia: Szabó Liza
  • Legszebb test és arc: Pais Júlianna
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!