Neked mekkora a mobilinternet adatforgalmad?

Ismerősök rendszeresen kérdezik, hogy mekkora adatforgalom kell az okostelefonjukhoz. Neked mekkora mobil Internet csomagra van szükséged?

Mára a mobilinternet lassan ugyanolyan nélkülözhetetlenné válik, mint maga a mobiltelefon. Én lassan már létezni se tudok nélküle, és egyre több ismerősöm kapcsolódik be az iPhone vagy Android (esetleg más rendszerű) okostelefonok által megfertőzöttek körébe.

Ők gyakran kérdezik, hogy mekkora Internet csomagot válasszanak a telefonjuk mellé. Nos megnéztem, hogy mennyi adatot használ az iPhone-om, és a korábbi feltételezésem, miszerint az 1 GB bőven elég, több mint igazolódott. Az elmúlt 4 számlázási egységben egy-egy hónap alatt ennyi adatforgalmat használtam fel a korlátlan előfizetésemmel: 167MB, 133MB, 264MB, 169MB

Ez azt jelenti, hogy naponta többször (olykor akár 5-10 percenként) megnézem a leveleimet, ha eszembe jut bármi, akkor írok egy levelet valakinek. Naponta többször ellenőrzöm a Facebook és Twitter forgalmat, sőt az Evernote jegyzeteim közt is rendszeresen keresek, illetve mentek újakat, vagy régebbiek módosításait.

Mobillal fotózni, és így fotókat megosztani, illetve videót felvenni és megosztani, sőt YouTube-on nézegetni is nagyon ritkán szoktam mobiltelefonon, így ez érthető módon nem pörgeti az adatforgalmat, ahogy számítógép számára netezéshez megosztani sem szoktam a telefon Internet kapcsolatát. Mivel azonban a havi keretnek a 20%-át is alig lépem át, úgy érzem, mindezeket is teljes biztonsággal megtehetném anélkül, hogy az bármi gondot okozzon nekem.

Te mennyi adatot használsz az okostelefonoddal?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!