Sokan megelégelték a zárva tartást

Fotó: Vörös Szilárd

Sokan megelégelték a zárvatartást. Vasárnap és hétfőn is tüntetést tartottak a Hősök terén, hogy enyhítsenek a fotós szakmát is sujtó korlátozásokon és újra kinyithassanak a boltok.

Pár százan gyűltek össze a Hősök terén, hogy kifejezzék tiltakozásukat első sorban a vendéglátó szektort érintő korlátozások ellen. Pedig rajtuk kívül másokat is súlyosan érintenek a korlátzások és valószínűleg másoknak is elege van. A rendezvény és turizmus szektor is demonstrált korábban (többek közt ugyanitt, a Hősök terén is), de mostanában úgy fest, hogy csak a vendéglátósok hallatják hangjukat.

Fotó: Vörös Szilárd

Túl sokat mondjuk ez sem ér. A miniszterelnök bejelentette, hogy szigorú büntetésre számíthatnak az üzletek, amik a tiltás ellenére mégis kinyitnak. A tüntetőket már tegnap is birságolták a rendőrök, de ma ismét visszatértek.

Cenzúráz vagy törvényesen jár el az MTI?
Részletekért katt a képre!
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A korábban cenzúrával vádolt MTI úgy tűnik a vasárnapi népesebb tüntetésről egyáltalán nem közölt fotókat. A hétfő déli tüntetésről adtak ki néhány képet. A téren lézengőkről itt is közölt képük az egyetlen ingyenes használatra közzétett képük, amit bármelyik sajtó orgánum ingyen használhat.

Ti mit gondoltok a korlátozások végét sürgető demonstrációról? Írjátok meg a blog Facebook oldalán!

A Telex.hu élő videója vasárnapról:

A Telex.hu élő videója hétfőről:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!