(Nem is) igazi dráma: Elhagytam a szemkagylómat

Fertőtlenítsétek a használati tárgyakat!
Részletekért katt a képre!
Fotó: Julia Joppien/Unsplash

Valószínűleg mindenkivel előfordult már ilyen. Nem olyan nagy dolog. Se nagy értéket nem jelent. Se komoly gond nincs miatta. Nem olyan kényelmes, de így is használható a gép. Pótolni sem olyan nehéz dolog – pláne kínából, €1 rendeléssel és ingyenes házhozszállítással, vagy ha sürgős lenne, akkor valamelyik helyi bolt azonnal elérhető készletéről sokszoros áron.

Az írás legfontosabb intelme, hogy tartsátok tisztán és legalább időnként fertőtlenítsétek le az eszközeiteket (járvány idején gyakrabban) – például a szemkagylót is. Különösen akkor, ha leejtitek, vagy csak leteszitek valahova!

Tompán meglett a határon
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Ami miatt mégis írok róla, hogy meglepett az az eltűnése. Legalább kétszer sikerült már hasonló módon elhagynom. Ami sokkal érdekesebb és meglepőbb volt, hogy azokban az esetekben nem csak elhagynom, hanem megtalálni is sikerült.

Először a most 2020-ban bezáró tompai tranzit zóna 2017-es megnyitása előtti sajtóeseményen hagytam el a létesítmény bejárarta előtt. Akkor egy ott szolgálatot teljesítő rendőr adta vissza nekem. Én észre se vettem, hogy elhagytam, ő viszont igen.

Az Úszó VB-n is meglett
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Aztán a 2017-es Úszó VB alatt a Városligeti ideiglenes medence körül hagytam el. Már épp lemondtam róla, miután mindenhol kerestem, amikor egy olyan helyen találtam meg, ahol nem is kerestem, sőt szerintem nem is jártam arra, hogy ott hagyhassam el. Így utólag belegondolva nem kizárt, hogy valaki másét találtam meg, nem a sajátomat?

Minden esetre most az utcán sikerült elhagynom. Azt sem tudom, hogy mikor és hol. Tiszta emlékeim nincsenek róla, hogy mikor volt meg utoljára. Egyszercsak észrevettem, hogy nincs már a gépen.
Végig jártam az útvonalam egy részét, de nem találtam meg. Némi keresgélés után belegondoltam, meddig éri meg időt tölteni a keresgéléssel.
Na meg abba is belegondoltam, hogy járvány ide, járvány oda, ha megtalálnám valahol a nyílt utcán, vajon a földön heverő gumírozott műanyagdarabot komolyan visszatenném a gépemre és jó szivvel emelném-e újra a szememhez?

Inkább rendelek egy másikat helyette!

Persze az is érdekes kérdés, hogy vajon mennyivel volna higiénikusabb rögtön felvenni, miután leesett és mennyit ront a fertőzésveszélyen, ha nem azonnal veszem fel, csak percek, vagy órák múltán találnám meg. Így utólag belegondolva korábban sem volt feltétlenül bölcs dolog talán. Főleg, hogy azokban az esetekben nem is egy batonozott, vagy térkövezett utcán találtam meg őket, hanem parkos területen a füves, homokos földön.

Ez a kérdés most már csak elméleti. Az új alkatrész már nem csak úton van, meg is érkezett és újra a gépemen van – mondjuk már a gép sem ugyanaz, mint korábban.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!