A Tápióbicskei csata 170. évfordulója

Sajnos a blogot sújtó üzemzavar miatt a nagy képes galériák többsége egyáltalán nem, vagy csak hiányosan jelenik meg. A hiba javításán szakértők segítségével dolgozom, bízom benne, hogy hamarosan sikerül helyreállítani!

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

170. éve, 1849. április 4-én verték vissza Tápióbicske határában a magyar honvédek az előre nyomuló Habsburg csapatokat. A történelmi ütközetet hagyományőrzők minden évben újrajátsszák. Így állítanak emléket történelmi hősöknek. A csatajelenet köré rendhagyó történelemórát szerveznek, melyet sokszáz környékbeli kisiskolás néz meg és majdnem annyira élvezik, mint maguk a küzdelemben résztvevő osztrák és magyar katonának öltözött hagyományőrzők.

Kiegészítés: Egy évvel később, 2020-ban sajnos a koronavírus járvány miatt elrendelt kijárási korlátozás, az iskolák bezárása és a tömegrendezvények betiltása miatt a csatajelenet is elmaradt.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!