Videó: Így képzik a legjobb operatőröket

Az operatőri és fotós munka sok mindenben hasonlít a katonai bevetésre. Tapasztalatot, szakértelmet, odafigyelést igényel, sokszor embert próbáló és gyakran komoly fizikai igénybevételt is jelent. Adja magát a képzettársítás, hogy a fotós/operatőri munkára való felkészülés is hasonlít a katonai kiképzésre. Ezt a párhuzamot ragadja meg a Sky Channel remek videó sorozata.

Egy pár humoros fotósokról szóló videóról korábban is írtam már a blogon. A napokban a 2011-es Rugby VB tudósítására készülő Sky reklámjába futottam bele. A végén megjelenő üzenet, hogy a csatorna a rugby világbajnokság mind a 48 mérkőzését élőben közvetíti. Ennek a feladatnak a kihívásai ihlették a katonai kiképzéssel párhuzamot állító vicces feldolgozást.

A fantáziadús reklám megoldásról egyébként a PetaPixel, Cinescopophilia és több más fotós lap is megemlékezett még 2015-ben (úgy 4 évvel az eredeti sugárzásuk után). Én csak most találkoztam vele, de úgy éreztem, muszáj ezt is megosztanom veletek! Remélem, nektek is tetszik majd.

További fejtegetés helyett jó szórakozást a videóhoz!

A rövid videók egybe szerkesztve:

Cameraman:

Camera combat:

Camera Inspection:

Shooting Exercise:

Challenges:

Sound Speed:

Sound Exercise:

Commentary Exercise:

Nektek hogy tetszik a Sky reklámfilmje?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!