Lecsapta a természetfotóst a dühös gorilla

Fotó: Christophe Courteau

Dupla oldalon támad a gorilla a Paris Matchben
Fotó: Christophe Courteau
Katt Christophe Courteau honlapjára!

Nem csak a paparazzi munkával járó veszély, hogy a fotóalany begurul és leüti a fotóst. Nemrég egy természetfotósra támadt meg egy kétszáz kilós gorilla. Christophe Courteau szerencsésen megúszta az összetűzést, ami különleges képeket eredményezett számára és az incidenst megörökítő Christophe Vasselin számára is.

Mellbevágó látvány, amikor a Paris Match magazint lapozgatva Christophe Courteau támadó gorilla képe veti magát az olvasóra. Óriási ötlet, hogy így, dupla oldalra tördelték, mert így minden kifejezésnél jobban visszaadja, hogy mit érezhetett a fotós, akire rávetette magát a gorilla, mert zavarta a fotós kattogása – persze lehet, hogy ugyanúgy, mint a celebek szokták, csak azért aggódott, mert máshogy ő nem tudja megvédeni személyiségi jogait.

Így nézett ki a gorillatámadásFotó: Christophe Vasselin

Így nézett ki a gorillatámadás
Fotó: Christophe Vasselin
Katt Christophe Vasselin honlapjára!

Mint azt külföldön több napilap és magazin (Daily MailParis MatchTelegraphMetro, stb.) és magyarul a Bors is megírta, hogy Christophe Courteau francia természetfotós nem mindennapi összetűzésbe keveredett egy ezüsthátú gorillával. Ruanda, Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság találkozásánál, a Virunga hegységnél fekvő nemzeti parkban él a világ 700 szabadon élő hegyi gorillájának egyed közel fele.
A Kwitonda csoport (állítólag mégsem a bambusz rágcsálástól kissé pityókás) vezérhímje, Akarevuro rátámadt a fotósra, mikor az megpróbálta lefényképezni őt a többi gorillával. A természetfotós elmondása szerint a termetes állat úgy rohanta le, mint egy rögbijátékos, akinek azért nem tudott kitérni útjából, mert épp térdelve fényképezte. Elmondása szerint alaposan behúzott neki, az ütésben érezte az állat teljes súlyát és erejét. Szerencsére nem ő volt a hím gorilla igazi célpontja, így nem is nagyon törődött a fotóssal. Csak félrelökte az útjából a betolakodót és berohant az erdőbe egy másik hím gorilla után, aki valószínűleg a csapat egyik nőstényének udvarolt. Courteau képei és a mellette álló Christophe Vasselin gorilatámadásról készült képei együtt járták be a világot, számos ügynökség és újság is lehozta őket, de érdemes megnézni mindkét fotós honlapján a többi képüket is!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!