Retus, ami évtizedeket fiatalít a ráncos arcon

Photoshop SurgeonItt a legújabb átalakító retus videó, amiben percek alatt évtizedeket fiatalodik egy arc. Ahogy az ilyen videókkal lenni szokott, a hozá értőknek sok újdonság nincs benne, de azért biztos megint sokan rácsodálkoznak, hogy miket lehet művelni a képekkel.

A retus hátulütőiről
Sajnos az ilyen videók és a bennük vázolt lehetőségek miatt egyre kevésbé bíznak az emberek a képek hitelességében és egyre trehányabban állnak a fotózás előtti felkészüléshez, mondván majd retusálással megoldják utólag. Pedig sok esetben nem csak jobb eredménnyel jár, ha nem fotó manipulálással, hanem még a fotózás előtt/alatt orvosolják a dolgokat, hanem sokkal gyorsabb és egyszerűbb is, mint retusálással pepecselni.
Fontos azt is kihangsúlyozni, hogy sok fotós nem él az ilyen lehetőségekkel. Sőt vannak olyan területei a fotózásnak, ahol egyenesen tilos ilyen beavatkozásokkal élni és ezeken a területeken komoly retorziókra számíthat, aki mégis megteszi – bár sajnos a trendek így is elég kiábrándítóbbak még a legrangosabb szakmai versenyen is.

Ügyes reklámfogás
Az alábbi videóról érdemes tudni, hogy a Phtoshop Surgeon oldal igen tudatos reklámfogásáról van szó. Azért készítenek ilyen és ehhez hasonló videókat, hogy azokkal online megrendelhető fotó retus szolgáltatásaikat hirdessék és új ügyfeleket érjenek el.
A módszerük beválni látszik, hiszen a Photography Talk és nyilván más fotós oldalak (így az én blogom is) foglalkoznak a videóikkal és mégtöbb emberhez eljuttatják azokat, mint ahányan a YouTube-on megtalálnák. A videót a 2013. júliusi feltöltés óta több mint 6 millióan látták. Azt persze nem tudni, hogy mindez mennyi ügyfelet hozott a cégnek, de az biztos, hogy ötletes megoldást választottak.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!