Tényleg megszűnik a blogod? Nem, de…

https://www.flickr.com/photos/29233640@N07/2856362888/in/photolist-5mpBb1-k9bHQ-qxrbPZ-5RT9F9-aAgwaC-ja6385-48HPEn-6dydrT-qpvTMh-w9nytH-ekBfRQ-pfBzdL-epekov-5k4Txh-H8xe-nqYqtT-jupqts-o7svbF-oJnjkj-agbeU2-hAWPMX-vEhhF-8RWMVv-9iHrd2-pJVioC-6DkVDk-f8myaQ-EVNUtQ-aNXoNg-5ng9iF-5p1fjr-etDSn3-2AN2v4-4RoT6m-5giehu-a9Dn9E-dArdjg-68hqvr-8Jx9nP-agdZF9-9LUJ2Y-oA943-7q5kEZ-53RN65-onNGVk-oWVzwH-7q9fX5-5Vma9m-cyjoaY-bCz9MA#undefined

Fotó: Robert Couse-Baker/Flickr

Egyre többen szegezik nekem a címben szereplő kérdést, amire röviden csak annyit válaszolhatok, hogy olvassátok végig, mit írtam korábban (meg persze most is). Általában is igaz a blogomra, hogy nem elég a címet elolvasni, nem véletlenül írok ennyit. Most sincs ez másként. Szóval jöjjön egy bővebb válasz a kérdésre…

Nem, a blog nem szűnik meg
Továbbra is működni fog és abban is bízom, hogy nem csak frissülni fog, hanem tovább fejlődnie is sikerül majd. Bár ezt mostanában elég hatékonyan akadályozza egy csomó egyéb tényező, ami miatt már több, mint három hete nem jelent meg semmi új. Pedig témám volna és jobbára nem is az idő az egyetlen akadály (bár most épp a Forma 1 sem hagy sok időt). Többek közt működő billentyűzetem, sőt olykor számítógépem sem volt, de több más dolog is hatékonyan szegte a kedvemet.

Nem alaptalan a riogatás
A blog(ok) megszűnéséről szóló bejegyzésben meghúzódó riogatás sem volt teljesen alaptalan, ahogy az sem, hogy több hasonló témával is foglalkoztam mostanában. Sok munkát, energiát , motivációt és lelkesedést igényel a blog szerkesztése és egyik sem mindig áll rendelkezésemre kellő mértékben. Mivel a blog egyáltalán nem termel semmilyen bevételt, vagy egyéb hasznot így ezeket a tennivalókat kiszervezni sem nagyon tudom – még azt az egyébként kisebb részét sem, ami másra bízható volna. Gyakornokságnak álcázott, vagy épp őszintén megnevezett ingyen munkát meg nem akarok kérni senkitől, mert ez a blog az én “hobbim” és saját magamon kívül senki mástól nem várhatom el, hogy ingyen dolgozzon érte, hogy a blogom működjön. Így is hálával tartozom jópár önkéntesnek, akik főleg az elírások javításával igyekeznek kitartóan javítani a blog színvonalán. Nekem volnának még ötleteim, de üzleti alapon nehéz csinálni, non-profit módon meg még nehezebb.

De mégis…
A címben ez áll, illik hát kifejtenem. Témával és ötletekkel, mint írtam tele vagyok és folyamatosan szaporodnak. Ti, olvasók is rengeteg dolgot javasoltok, kérdeztek. Én is sok mindenbe belefutok a mindennapok, munka, szakmai továbbképzések, meg az egyszerű netezés és mindenféle beszélgetések során is. Csak egyre ritkábban sikerül megírnom, amit szeretnék. Sok mindenbe meg már bele sem fogok, mert tudom, hogy olyan lendülettel nem vagyok képes csinálni, mint szeretném, vagy ahogyan szerintem kéne. Máshogyan meg értelmét sem igazán látom csinálni. Volt idő, amikor egészen fotós híroldal szerű lett a blog, de ezt sok tekintetben nem is szeretném, de nem is tudom így tovább csinálni.
Szóval a blog megy tovább, de folyamatosan változik és még én sem tudom pontosan, mennyire és hogyan fog majd átalakulni, vagy hogy meddig tart a lendület és mi lesz vele.

Kiegészítés: Négy évvel ennek a bejegyzésnek a megjelenése után a blogom indulásának tizedik évfordulója alkalmából írtam egy kis áttekintést a blog tíz évéről. Érdemes lehet ezt is elolvasni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!