Fotóst és operatőrt is vertek az ukrán rendőrök

Fotó: Valentyn Ogirenko/Reuters

Fotó: Valentyn Ogirenko/Reuters

Az ország EU tagságát támogató tüntetés feloszlatása során a tudósítókat sem kímélték a rohamrendőrök. A Reuters beszámolója szerint saját operatőrük is megsérült, vérző fejű fotóriporterük, Gleb Garanich pedig a hírügynökség videófelvételén is feltűnik.

A több krízis helyzetet is megjárt veterán fotós munkáiból az ügynökség honlapján látható egy válgoatás. Szerencsére most sem érte súlyosabb sérülés, de mindenképpen elgondolkodtató, ami most Ukrajnában zajlik.

Fotó: Dmytro Larin/Reuters

Fotó: Dmytro Larin/Reuters

A tüntetések és az azok feloszlatásából kialakult összecsapások kapcsán óhatatlanul felvetődik a 2004-2005-ös narancsos forradalom emléke. A tömegek vélemény nyilvánítása akkor – akárcsak most – Ukrajna Moszkvától való eltávolodásáról szólt és mivel tíz éve teljesen erőszak mentesen sikerült a botrányba fulladt ukrán elnökválasztást végigvinni, a mostani összecsapások teljesen példátlanok. Azért a képeket nézve úgy tűnik, hogy az egyre elszántabban küzdő tüntetők sem maradnak passzívak az elszabaduló küzdelemben.

Képgalériák az összecspásokról:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!