A legújabb távvezérelt oroszlánfotók Afrikából

Fotó: Chris McLennan

Fotó: Chris McLennan

Egy újabb fotós büszkélkedhet testközelből készült oroszlán fotókkal. Nem ő az első, aki távvezérléssel készít természetfotókat és valószínűleg nem is az utolsó, hiszen egyre népszerűbb és egyre elérhetőbb is az általuk használt technika.

Mint angolul a PetaPixel és magyarul a Cink is megírta, az új zélandi természetfotós Chris McLennan egy távvezérlős autóra szerelt D800-al készítette el saját képeit az egyre népszerűbb műfajban, amiről már én is többször beszámoltam itt a blogon.

Fotó: Chris McLennan

Fotó: Chris McLennan

McLennan fotói a maguk 36 megapixelével nagyobb felbontásúak az eddigieknél, de ez nem is annyira fontos és nem is marad örökre így, hiszen már mobiltelefonnal is megdönthető ez a rekord. A netről viszont csak jóval kisebb, mindössze Full HD felbontásban lehet letölteni a képeket.

Kalandjait az alábbi videó mutatja be, amit mindössze három nap alatt több mint egy millióan láttak. Beszéljen a fotós és a képei.

Nézzétek meg a távvezérelt kamerát munka közben:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!