Ezért nem fényképezem az Attraction fellépését

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A Londoni Olimpia eskütételén még nem volt tiltás
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Nem sértődésből vagy felháborodásból, csak megtiltották, én meg eleget teszek a feltételeiknek. Ilyen egyszerű.

Miután egy magyar tehetségkutatóról kiestek, majd a Britain’s Got Talentet megnyerték, hirtelen itthon is mindenki felfigyelt rájuk. Ma már tévéreklámban szerepelnek, na meg a Víz Világtalálkozón is fognak haknizni, de egy táncosokat kereső álláshirdetés szerint rövidesen Las Vegasban folytatják majd a karrierjüket. Nyilván ennek a felfelé ívelő sikernek köszönhető, hogy ha netán sajtó elé kerülnek, akkor megtiltják a fotózásukat.

Az Attraction tiltó nyilatkozata

Az Attraction tiltó nyilatkozata

Csak azért osztom meg a nyilatkozatukat, mert még én is viszonylag ritkán írok alá ilyet, így talán te se futsz bele minden nap a világsztárok feltételeibe. Az egyébként érthető, hogy ha ilyen szerződések kötik őket, akkor azoknak érvényt kell szerezniük. Vagy nem fogadnak el sajtónyilvános fellépést, vagy korlátozzák a sajtót. Még mindig korrektebb a tiltásuk, mint az LGT és néhány másik zenekar jogfosztó feltételei szoktak lenni.

Nyilatkozat

Alulírott

Név:…………………………………

Lakcím:…………………………………

Anyja neve:…………………………………

Személyigazolvány szám:…………………………………

Képviselt sajtó orgánum:…………………………………

aláírásommal elismerem és kifejezetten tudomásul veszem, hogy a Külügyminisztérium által 2013. október 8-án megrendezésre kerülő rendezvényen az Attraction Társulat (a „Társulat”) által előadott produkcióról (a „Produkció”)

• képfelvételt nem készíthetek;

• kép-és hangfelvételt kizárólag a rendezvényről való tájékoztatási célból készíthetek, mely esetben a felvétel (összefüggően vagy vágott formában) legfeljebb 30 másodperc hosszúságban jeleníthető meg a médiaszolgáltatásban.

Tudomásul veszem, hogy a fellépő művészeket külföldi szerződésekben vállalt kötelezettségek terhelik a róluk, illetve az előadásról készült felvételek tekintetében, ezért az előadásról készült felvétel a fentieken túl semmilyen más módon nem használható fel, harmadik fél részére nem adható át a Társulat előzetes írásbeli engedélye nélkül.

Tudomásul veszem, hogy amennyiben a jelen nyilatkozatban vállalt kötelezettséget megszegem, köteles vagyok a Társulat részére kötelezettségszegésenként 1.000.000,- Ft összegű kötbért megfizetni, illetve a fellépő művészeket, illetve a Társulatot teljes mértékben, haladéktalanul és feltétel nélkül mentesítem a kötelezettségszegés miatt őket ért bármilyen kár követelés, egyéb hátrányos jogkövetkezmény alól, illetve megtérítem a Társulat és a fellépők valamennyi, fenti kárral és követeléssel kapcsolatos költségét és kiadását (ideértve az ügyvédi költségeket is).

Tudomásul veszem, hogy a jelen nyilatkozatban foglaltak megszegése további büntetőjogi és polgári jogi következményeket vonhat maga után.

Kelt: Budapest, 2013. október …….

____________________________

Aláírás

Persze lehet, hogy elmúlik majd ez a tilalom és lehet majd még fotózni az Attractiont is (ezért a kérdőjeles rész a címben). Minden esetre egyelőre úgy fest, hogy nem nagyon vágynak a magyar sajtóba.

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Nézők fényképezik az Attraction produkcióját
(amit a sajtónak tilos volt megörökíteni)
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Kiegészítés: A műsor előtt nem hangzott el a figyelmeztetés, hogy az Attraction produkcióját nem lehet fényképezni/videózni és mivel a konferencia résztvevőivel nem is íratták alá a tiltó nyilatkozatot, természetesen a fél nézőtér sokan mobillal, fényképezőgéppal, vagy éppen videókamerával rögzítették a műsort.
Mi meg néhányan a közönségben fotózókat fotóztuk a műsor helyett – ez sem olyan rossz móka, csak nehezebb feladat, mert a közönségen nem sok fény van ilyenkor.

A műsor egyébként nagyon hangulatos volt és a konferencia szellemiségéhez  illeszkedően a víz fontosságát dolgozta fel a mozdulatművészet nemzetközi nyelvén.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!