Wider Image: újabb Reuters fotós alkalmazás

Sztorik a Wider Image főoldalán

Sztorik a Wider Image főoldalán

A világ (egyik) legnagyobb hírügynöksége, a blogon is talán legtöbbet emlegetett Reuters újabb remek iPad alkalmazást adott ki egy ideje, mellyel ismét a fotók és a fotósok munkája iránt érdeklődőknek kedveznek.

Korábban már emlegettem a Reuters Olimpiai alkalmazását, és most itt egy újabb hasonló kezdeményezés a brit hírügynökségtől. A Wider Image (jelentése kb. teljesebb kép) névre hallható iPad alkalmazásban többek közt megtalálható valamennyi fotósuk, így az ügynökség budapesti irodájában dolgozó Balogh László és Szabó Bernadett és néhány munkájuk is.

A Reuters fotósai ABC rendben

A Reuters fotósai ABC rendben

Röviden bemutatják karrierjüket, kapcsolatukat a fotózással és időről-időre frissül a legújabb munkáikkal. Sajnos nem jelenik meg benne a fotósok minden képe, így nem követhető napról-napra, hogy ki mit fotózik. Viszont az ügynökség világszerte dolgozó fotósaitól minden nap megjelenik valami újabb, érdekes és látványos és aktuális anyag az alkalmazásban.

Régi és új Wider Image ikon

Régi és új Wider Image ikon

A program egyébként a legújabb, mai frissítés óta nem csak képes push üzenetekkel jelezni az újdonságokat, hanem iOS7 kompatibilis is lett, ezzel kis mértékben megváltozott a kezelőfelülete és az ikonja is. A tartalom viszont változatlanul remek.

Képes történetek a térképen

Képes történetek a térképen

A Wider Image egy újszerű tartalomfogyasztást próbál lehetővé tenni. Nem hétköznapi, blog szerű folyamban sorolja az újabb képeket és történeteket. Az anyagok kronológikus felsorolását is kiegészíti egy térkép, hogy a világ melyik részén készült a megtekinthető anyag, így kicsit más formában lehet nézelődni a nagy világ eseményei között.
Egyes történeteknél pedig mégkülönlegesebb megoldásokat is bedobnak, hogy mondjuk egy katasztrófa előtt és utána készült képek, egyes grafikonok és más érdekes tartalmak még szemléletesebb, olykor animált formában jelenjenek meg az olvasó előtt.

Wider Image az iPad képernyőjén

Wider Image az iPad képernyőjén

Kizárólag iPaden
Az alkalmazás szépséghibája, hogy csak iPaden működik. Sem más rendszert használó tableteken, sem okostelefonokon, így az iPaddel azonos operációs rendszert futtató iPhone sem lehet használni – -remélem, hogy ezen idővel változtatni fog a Reuters.
Ugyan az alkalmazásban megtalálhatók a mindenhol szinte kötelezőnek számító megosztási lehetőségek is, sajnos ez csak némi testreszabott önreklám megosztására nyújt lehetőséget, mivel maga a tartalom, amit megosztanál másokkal, ugyebár csak iPaden érhető el. Így akinek nincs ilyen készüléke, az a megosztás linkekkel sem sokra megy.
Pedig akár egy önálló weboldalként is volna értleme a Wider Image böngészésének, ami valószínűleg technológiailag nem is okozna túl nagy nehézséget, hiszen a munka döntő részét – az anyagok előállítását, válogatását és a Wider Image-ben történő megjelenéshez való beszerkesztését így is úgy is elvégzik az ügynökség munkatársai. Ugyanerre a tartalomra egy más platformom (például weben) elérhető felületet fejleszteni nem tűnik annyira bonyolult feladatnak. Persze nagy kérdés, hogy mik is valójában a Reuters üzleti céljai ezzel az új megközelítéssel. Saját legjobb anyagaikat reklámozni, üzleti ügyfelekhez eljuttatni, új irányt és ötleteket mutatni az anyagaikkal dolgozó lapoknak.

A Wider Image app ingyenesen letölthető az Apple alkalmazásboltjából.

Nézzétek meg az ajánló videóját:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!