iStockphoto helyett ezentúl iStock by Getty

iStockphoto-iStock-byGettyImages-logoHét évvel azután, hogy a világ egyik legnagyobb fotó ügynökségeként a Getty Images felvásárolta az iStockphoto microstock ügynökséget, most átnevezik és újrabrandelik azt.

Mint a Photo Critic írja, a névváltoztatás látványos eleme, hogy a névből elhagyták a fotó szót. Ez legalább részben annak a jele, hogy már nem a fotók dominálnak a microstock oldalon. Egyre több az illusztráció, vektoros ábra, hang és videó fájlok is. Az viszont, hogy a logóba bekerült a “by Getty Images” jelzés arra utal, hogy nagyobb figyelmet próbáljanak összpontosítani az iStock oldalra és annak szolgáltatásaira.

iStock-byGettyImages-screenshotEddig is sokan ismerték a Getty Images-t, viszont nem mindenki tudta, hogy az iStockphoto is az ő üzletük. Most már tudni fogják.
A névváltoztatással természetesen új domain cím is jár. Az eddigi iStockphoto.com az új iStock.com oldalra irányít át, ugyanaz a kereskedelmi oldal jön be mindkét címen.

Az viszont továbbra is az iparág egyik nagy kérdése marad, hogy milyen üzleti modellel lehet a fotókból kitermelni az előállításukhoz nélkülözhetelten eszközök és egyéb források költségeit.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!