Álláshirdetés: képszerkesztőt keres a CNN

CNN-logoSQMiközben a fotóriporter állások sorra szűnnek meg, úgy fest, hogy képszerkesztőkre még akad, ahol van szükség. Most épp a világ egyik legnagyobb hírpiaci szereplője, a CNN keres fotószerkesztőt.

Legutóbb még akkor foglalkoztam a céggel, mikor épp a CNN bocsátott el egy csomó fotóst, majdnem olyan drasztikusan, mint  nemrég a Chicago Sun-Times tette. Ráadásul a CNN esetében kimondottan az olvasói tartalmak jelentették a fő érvet.
Ugyan a most megjelent álláshirdetés nem említi a CNN iReport anyagainak kezelését, de nem lepne meg, ha az alább emlegetett képszerkesztői tevékenység egyik fő képforrása az olvasók által beküldött képek számára felépített rendszerük lenne. Ennek ellenére annyi jót jelent a hír, hogy legalább a képszerkesztők szakértelmére még igényt tartanak, ha a fotósokéra már nem is.

Elvárások
A CNN álláshirdetése nyomán a Resource Magazin írt róla, hogy a CNN képszerkesztőt keres. Az atlantai központú cég elvárásai között négy éves fotó vagy újságírói diploma szerepel, de ez kiváltható azonos időtartamú sajtófotó, multimédia, újságírás területen szerzett szakmai tapasztalattal, illetve egy közepes, vagy nagyméretű sajtó piacon szerzett legalább egy éves tapasztalattal. Az angol nyelvű felhívásban az angol nyelvtudást nem említik, mint követelményt, de félreértés ne essék, ez annak a jele, hogy nem egyszerűen elvárás, hanem alapkövetelmény.

Elvárás továbbá a jó hírérzék, íráskészség, vizuális igényesség, a vizuális etika ismerete és a fotók felkutatása, válogatása és feldolgozása terén szerzett gyakorlati tapasztalat. Értenie kell a fotózáshoz, színkorrekciókhoz, képek vágásához, magas szinten kell tudnia kezelni a PhotoShopot és egyéb tartalomkezelő rendszereket.
Gyors munkavégzést várnak és hogy a jelentkező többféle projektet is szűk határidővel tudjon elvégezni. Elvárás a rugalmasság, hogy a hírek világának gyors változásaihoz alkalmazkodni tudjon, külön utasítás nélkül tudja rangsorolni a különböző projektek fontosságát.

Feladat
A képszerkesztő feladata a szerkesztőkkel, szerzőkkel való kapcsolattartás, hogy megkeresse, szükség esetén korrigálja és megvágja a szerkesztőségi anyagokhoz szükséges képeket, amik a CNN digitális felületein jelennek meg, mint a CNN.com és annak mobil, illetve tablet változatai. Feladata a CNN digitális kiadványainak felügyelete és biztosítani azok képi tartalmainak állandó és egységes minőségét és tartalmát, fotó galériákat és sorozatokat összeállítani, amik történeteket mesélnek el. A munkakörnek része lehet a kora reggeli, késő esti és/vagy hétvégi munka is.

Jelentkezni a média vállalat jelentkezési oldalán lehet.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!