Pénzkidobás, vagy forradalmi reklámfogás?

Így szórják a pénzt a magyar marketingesek

Egyre népszerűbb reklám fogás vírusvideót készíteni. De nem biztos, hogy elég hozzá egy többé-kevésbé jó ötlet, és szórni a pénzt. A közönség dönti el, hogy a nagy terv bejött-e vagy sem.

Lassan több marketinges próbál vírusvideót készíttetni, mint celeb partival eladni a “termékét”, de a jól/rosszul sikerült reklámok nem mindig kapnak szárnyra. A Szívlapát blog segítségével bukkantam a MenDan Hotel Thermal reklám próbálkozására. Mint a Kreatív szaklap játszó blogjának címe fogalmaz: “Így szórják a pénzt a magyar marketingesek”.

Mennyire jó ötlet?
Vajon az ilyen inkább ötletes reklám fogásnak tekinthető, aminek mémként kellene terjednie a magyar weben, vagy csak egy újabb erőltetett kísérlet a meglehetősen ódivatú reklámszemlélet ügyetlen megújítására? Persze lehetne róla akadémiai vitát is folytatni, vagy szakmai kerekasztalt rendezni, de talán inkább a közönségnek kell döntenie a vírusvideók népszerűségéről.
A Szívlapát cikke még 400 megtekintést említ, azóta fél nap alatt ez (nagyon) lassan közelíti a hatszázat, ami nem sokkal jobb statisztika, de még nem érdemes leírni a számokat. Kíváncsi leszek, a nézettségi adatokra egy hét, egy hónap, egy év múlva (kb. nyolc hónappal később  a videó 24 ezer megtekintésnél jár). De még inkább arra, hogy a szálloda nevére emlékezni fog-e valaki, akár csak a poszt végéige.
Ráadásul a YouTubeon leadott szavazatok szerint a voksolók több mint felének nem tetszik, ahogy ezt többen kommentben is kifejtették a videó alatt. Viszont a Szívlapát blog kommentelői közül többen csak a fürdőruhás csajokat hiányolják.

Hol marad a látásmód?
Itt jön be a képbe a következő kritikám. Ha már ilyen módon akarják magukat reklámozni, akkor miért ebben a formában? Az emeleten állva filmezik az elegánsan öltözött marketing igazgatónőt a fürdőben, ahonnan pénzt szór a vendégek közé? Tényleg nem jutott eszébe senkinek, hogy ne egy unalmas falu széli sajtótájékoztató hangulatát kölcsönözzék a videónak, hanem valami életet, hangulatot, és látványt is vigyenek bele?
Ha már fürdő, és pénzszórás, akkor tényleg legalább fürdőruhás lányok (esetleg fiúk is), napsütés, buli hangulat, kellemes látvány világ, vagy bármi pozitív nem ártott volna a videóban. Tényleg csak ennyire telik tőlük, hogy pénzt szórnak a fürdő vendégek közé, és ezt a közszolgálati híradónál Budapest Tévénél is unalmasabb stílusban bemutatják? Zseniális üzenet! Komolyan sikert várnak tőle, vagy csak olcsó megoldás volt?
Én egyébként biztos nem szeretnék olyan helyre menni nyaralni, ahol pénzt szórnak rám a fürdőben, hogy a többi vendég azért küzdjön velem, hogy megszerezze tőlem.

Te mit gondolsz erről a reklám megoldásról?

Nézzétek meg a vírus videót:

Emlékszel még a szálloda nevére? A videó megnézése után is?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!