Ne tedd le a felszerelésed

Nikon55-300-asphaltTöbbször foglalkoztam már a blogon fotósokat ért lopásokkal és azzal, hogyan vigyázz értékeidre utazás és munka közben. Most azt emlegetem, hogy ne tedd le drága holmid magára hagyva – ha mégis, akkor pedig ne feledkezz meg róla, hogy munka után magaddal vidd.

Triviális dolognak tűnik, amit szinte mondani is feleslegesnek hinnénk. A fotózás hevében azonban megesik, hogy letesz az ember valamit, aztán megfeledkezik róla, hogy hol hagyta el. Erre nem sok bölcs tanáccsal tudok szolgálni, de azért megpróbálok.

Érdemes észben tartani néhány alapelvet:

  1. Ha övtokot használsz, tartsd a derekadon
  2. Ha nem használsz övtokot, ideje beszerezni egyet
  3. Ne felejtsd el, hogy mit hova tettél
  4. Földre lehetőleg ne tegyél semmit
  5. Távozás előtt nézd meg, hogy mindened meg van-e
  6. Legyen mindenedre ráírva a neved és az elérhetőséged
  7. Bízz a becsületes megtalálókban

A bejegyzést Vadnai Szabolcs fotóriporter kolléga tegnapi története ihlette, íme a Facebookon keringő üzenete, amit nekem kicsit kiegészítve is elküldött (többek között beleírtam a gyári számot is).

“ELVESZETT OBJEKTÍV! Kérlek osszátok meg! A mai napon (április 11.) az I. kerület Ostrom utca – Batthyány utcasarkon (a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság épülete előtt) a földön felejtettem egy 55-300mm-es Nikon objektívet (gyári száma: 2076659).
Az objektív egy Lowepro tokban van egy Newswear övön, egy Nikon SS-800-as vakutok kíséretében. Az objektívházon fekete camera tape csík van.
Tehát: Newswear öv+Lowepro tok+Nikon 55-300mm objektív+Nikon SS-800 vakutok.

Kérem a becsületes megtalálót, hogy a [utólag törölve] számomon jelentkezzen. A megtalálónak jutalmat adok! Köszönöm! Üdv: Vadnai Szabolcs”

Te hogyan előzöd meg, hogy feledékenységből elhagyd a holmidat?

Kiegészítés: Az elveszett holmi másnap, alig valamivel azután, hogy a blogomra kiírtam, meg is lett. Szerencsére leadták a BKV talált tárgyak osztályán, a becsületes megtaláló segítségét és a megosztásokat köszönöm!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!