Föld Órája a világ körül – multimédiában

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Szombat este fél kilenckor tartották világszerte a Föld Óráját, ami minden évben jellegzetes képpárokat szokott eredményezni. Kivilágított nevezetességek, és azok képe sötétben. Ezt itthon is sok fotós meg szokta örökíteni, viszont a behatárolt tér és idő paraméterek miatt nehéz az eseményről egy valakinek sok jó képet készíteni, és még a több fotóst mozgósítani képes szerkesztőségek is ritkán foglalkoznak mind ezzel az egy témával.

Nem úgy a nemzetközi hírügynökségek, melyek munkatársai ha csak országonként egy-egy képpárt küldenek a lámpaoltás előtt és utáni látványról, az is látványos válogatást jelent. Ebből a merítésből ollózott össze hangulatos videót Nicky Loh, a Reuters taiwani munkatársa. A közel két perces videóban tizenhat ország nevezetes épületei láthatók, köztük a Magyar Parlament is.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dkBcbqiWoMU

Nemzetközi Föld Órája ide vagy oda, a magyar netes lapok galériáiban nem nagyon találtam nyomát sem a hazai elsötétítésből, sem a nemzetköziből készült válogatásnak.
A Reuters videó mellett természetesen készült hagyományos fotógaléria is a képpárokból, sőt nagyon helyesen nem csak a videóban látható képek, hanem más helyszínek más képei is belekerültek, és a nemzetközi galériák közt is előfordult ez a tematika, ha nincs is túlreprezentálva:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!