Fotópályázat a cigány-magyar együttélésről

CiganyMagyar-egyutteles-napszamos-photoBalazsAttilaMTI

Fotó: Balázs Attila/MTI

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) Fehéren::Feketén – Felelősen a cigány-magyar együttélésről címmel fotópályázatot hirdet.

Az 1.500.000,- Ft összdíjazású pályázatra társadalomábrázolás, szociofotó témakörben várnak pályamunkákat, melyek a címre reflektálva a Kárpát-medencében élő cigányság és magyarság mindennapjait mutatják be.

Pályázni 2012. január 1. és 2013. március 10. között készített képekkel lehet. Olyan képsorozat esetében, amely több éven keresztül készült, nincs időkorlátozás, de legalább egy eleme készítési időpontjának a megadott időintervallumba kell esnie. A pályázat mindenki számára nyitott. Beküldési határidő: 2013. március 17.

Eredményhirdetés az azonos címmel rendezett konferencia keretében lesz, várhatóan 2013. április 12-én Budapesten. A pályázat válogatott anyagából a MAKÚSZ kiállítást rendez.

A pályázat honlapja: www.makusz.hu/fotopalyazat

Nevezési határidő: 2013. március 17.

Főtámogató: Magyar Művészeti Akadémia

Együttműködő partnerek: Századvég Alapítvány, Mathias Corvinus Collegium

A zsűri tagjai:

  • Sára Sándor filmrendező, a zsűri elnöke
  • Kopek Gábor fotográfus, a MOME rektora
  • Benkő Imre fotográfus
  • Nándorfi Máté képszerkesztő, MTVA/MTI
  • Száraz Miklós György író
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!