Fényképezőgép zár élettartam adatbázis

ShutterLifeExpectancyDatabase-CanonEOS550D

A zár élettartam adatbázisért katt a képre!

Sokan vannak, akiknek a zárcsere fogalma is újat jelent, de még akik hallottak is róla, azok sem mind tudják, hogy létezik erről készített adatbázis, amiben megnézheted, másoknak egy adott gépben hány kép után romlott el a gépe. Persze nem árt tisztában lenni vele, hogy ez a te gépedre csak nagyon távolról és nagy vonalakban vonatkoztatható adat.

A zárszerkezet élettartamáról szóló írásomban már vagy egy éve linkeltem, sőt Nánási Pál fényképezőgépének rendkívül magas számláló állása kapcsán is emlegettem. A PetaPixel ma írt róla a spanyol nyelvű ALTFoto blog alapján, úgyhogy hamarosan sokan mások is fel fogják fedezni, hogy működik ez a közérdekű adatbázis. Emlegetem hát én is, hogy te se felejtsd el olyan könnyen.

Szerencsére az amerikai blog is megemlíti, hogy az ilyen és hasonló statisztikákat mindig fenntartásokkal kell kezelni – meg tudni, hogy a garanciát például nem befolyásolja, hogy milyen értéknél romlik el a zár. Viszont érdekességnek jó, és minél többen ismerik, és támogatják gépük adataival, annál pontosabbak lesznek majd a benne szereplő számok csak tessék komolyan venni!

Alább egy videó a 7D zárszerkezetéről működés közben. Ha érdekel hogy is működik, a zárszerkezet működéséről szóló korábbi írásomban jobban is megismerheted, sőt egy Phantom kamerával készült szuperlassított felvételt is találsz benne.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!