Fényképezőgép gyártók garancia vállalásai

Vajon mit jelent, hogy 100% garancia?

A nagy karácsonyi bevásárlásban is segíthet, ha ismered melyik fényképezőgép gyártó mennyi garanciát vállal, de máskor is jól jöhet.

A Pixinfo készített egy kis összefoglalót a gyártók vállalásairól. Persze ezt sem árt inkább csak tájékozódási pontként kezelni, mert mint cikkük is említi, a gyártók garanciájától a boltok nyújthatnak eltérő garanciát (általában többet, de főleg memóriakártyáknál előfordul rövidebb vállalás is).

Ha már garanciáról van szó, azt sem árt tudni, hogy mint azt korábban már megírtam, a fényképezőgépek zárszerkezete is csak a jótállási időben garanciális. A gyakran emlegetett garantált, tesztelt, hitelesített, és egyéb hangzatosan megfogalmazott zár élettartam adatok csak tájékoztató jellegűek (szerintem inkább megtévesztőek, mint informatívak). De ez csak annak igazán érdekes, aki használt fénkyépezőgépet vesz

Mivel épp ma vetette fel valaki, nem árt hozzátennem: a számlát, blokkot, és/vagy garanciajegyet mindenképpen érdemes megtartani, mert a garancia érvényesítéséhez szükség lesz rá. A garanciára, és annak érvényesítési módjára pedig érdemes rákérdezni a vásárláskor.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!