Évszakok változása a Central Parkban

Fotó: Jamie Scott

Nézd meg Jamie Scott time-lapse videóját, hogyan váltják egymást az évszakok a new yorki Central Parkban.

Erről nincs is nagyon mit írni, de azt a készítésről a PetaPixel angolul, a Printscreen pedig magyarul megírta, jóval bővebben, mint a videó készítője saját honlapján.

A látvány pedig magáért beszél, nézd teljes képernyőn!

Kiegészítés: Handrás is kitette a blogjára ezt a  videót. Az  ottani kommentelők közül többen “nincsenek elájulva” a műtől. Tény, hogy az évszakok változása elég triviális téma, amit bármikor láthatunk, csak ki kell nézni az ablakon – főleg ha valaki a Central Park környékén lakik.
Viszont a látvány ettől függetlenül szép, és a “csak” igényes iparos munka elkészítéséhez sem kevés energia és kitartás, illetve szervezés kell, hogy fél éven át napról-napra tudja felállítani a fényképezőgépet, megtalálja ugyanazokat a látószögeket, hogy ilyen egységes végeredményt kapjon. Azért ez így jóval összetettebb feladat, mint a legtöbb time-lapse videóban megjelenő idősűrítés.

Fall from jamie scott on Vimeo.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!