Fotósokat díjaztak megyei Prima-díjakkal

A Prima Primissima-díj jelöltjei között idén nem találtam fotósokat, viszont a Megyei Prima-díjak közül többet is fotós nyert el. Gratulálok Balázs Attilának és Laufer Lászlónak!

Korábban én is javasoltam, hogy szavazz Balázs Attilára, az MTI Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fotósára. A szavazatokat a SzOn megyei hírportál gyűjtötte, de sem a közönségszavazás eredményéről, de a hivatalos végeredményről nem számolnak be. A 23-ai díjátadó gáláról közlik ugyan Racskó Tibor 52 képes galériáját, az azt közzétevő cikkben viszont mindössze egy mondat szerepel: “Nyíregyháza – Pénteken este a megyeháza Bessenyei termében ünnepélyes keretek között átadták a 2012. évi Megyei Prima Díjakat.” Nem túl informatívan ugyanez ismétlődik a képaláírásokban is.

Attila Balazs és családja a díjjal

Balázs Attila és családja a díjjal
Fotó: Csáki Szilárd/Nyírséghír

Szerencsére a Megye Hírek oldal és a Nyirseghir cikke jóval informatívabb, így ez nem csak megerősíti, hogy Balázs Attila megkapta a díjat, hanem az is, hogy a másik oldal képein szereplő többi díjazott Kurucz Gyula (Magyar Irodalom), Hauser Adrienn (Magyar zeneművészet), és a közönségdíjas Mészáros Árpád Zsolt.
A NyírségHír a díj kapcsán megjelent anyagában is említi korábban megjelent Balázs Attila portré interjújukat, szerintem mindenképpen érdemes elolvasni.

Szinte rögtön az előző Megyei Prima díjról szóló írásom megjelenése után jött egy olvasói levél. Ebből tudtam meg, hogy egy másik fotós, a Baranya megyében dolgozó Laufer László, a Dunántúli Napló fotóriportere is átvehette a Megyei Prima-díjat. Vele a BaMa készített interjút munkájáról, aminek már címében kihangsúlyozza, hogy ő nem művész, hanem fotóriporter.

Sajnos a Prima Primissima Díj hivatalos oldalán sem magáról a megyei díjak hátteréről, lebonyolításáról, vagy a jelöltekről, sem a már átadott idei díjak nyerteseiről nem írnak semmit (talán csak egyelőre), pedig jó lenne tudni, hogy a többi megyében kik kapták meg a rangos elismerést.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!