D700 az utolsó csavarig szétszedve

Nézd meg hogy fest alkatrészeire szedve egy D700. A Nikon korábbi félprofi fényképezőgépe építőelemeire bontva nem egyszerű puzzle. Keresd meg a képen, melyik a zárszerkezet, váz, burkolat, elektronika, és a többi alkatrész.

Nagyításhoz katt a képre! – Fotó: Martin Kozák

Viszonylagos szerencse, hogy a képeket készítő cseh fotós, Martin Kozák valószínűleg már nem is akartja összerakni többé.
Mint a PetaPixel által megosztott történetből kiderül, a gép Honza Martinec tulajdona volt, akinek sikerült a géppel és egy 70-200/2.8 VR II teleobjektívvel a nyakában vízbe esnie egy mólóról. Csak egy pár másodpercig voltak víz alatt, és gyorsan kikapta a gépből az akkumulátort is, a gép többé nem készített képeket, és az LCD sem működött, bár fókuszálni továbbra is tudott. A Nikon helyi márkaszervize megvizsgálta és kiderült, hogy többe kerülne megjavítani, mint venni egy újat.
Ekkor adta oda a gépet Kozáknak, aki szétkapta a gépet, mint a mondás beli majom a zsebórát. A másfél órás rendezgetés végére állt össze ez a robbantott ábrának is beillő kép.

A 260 parányi csavart, rugókat és egyéb apró mechanikus alkatrészeket ábrázoló képet már érthető módon nem rendezgette olyan sokáig, de azt hiszem, hogy így sem semmi türelem játék volt ez – bár igazán azt irigylem, akinek ebből újra fényképezőgép lesz, nem kisautó vagy kávéfőző.
A sorozatból én csak két elemet emeltem ki, a PetaPixel oldalán és Martin Kozák honlapján a főbb alkatrészekről külön-külön is találsz képeket, továbbá érdemes megnézni remek sportfotóit is, 500 px oldalán pedig akár vásárolni is lehet belőlük.

Galériáért katt a képre! – Fotó: Martin Kozák

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!